Modebewuste kindermutsen – Ecologische kindermutsen

De eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen. Tijd om je kinderen goed aan te kleden. Een hele klus om dit ook nog eens modebewust te doen. Daarom hier een aantal tips op het gebied van kindermutsen. Welke soorten zijn helemaal hot deze winter? En wat zijn de mode kleuren? Het wordt allemaal besproken in dit artikel.

Soorten Kindermutsen
– Beanie. Kindermutsen die we deze winter vooral veel terug zien. Veel beroemdheden zijn er al met deze muts gespot. De kleurrijke beanie kan een basic outfit binnen no time opvrolijken en modebewust maken. Een must have deze winter dus.
– Kindermutsen met oorwarmers. Handig voor op de fiets of onderweg naar school bijvoorbeeld. De kindermuts houdt de oren van je kind lekker warm ook wanneer het sneeuwt.
– French barets. Een muts die we al een aantal jaren terug zien komen in de kindermode. Vooral heel leuk en schattig bij de meisjes. Maar ook zeker geschikt voor de jongens. Een nadeel van deze kindermutsen is dat ze meer modebewust dan warm zijn.
– Oversized kindermutsen. Lekker warm en comfortabel. Vooral heel populair onder de stoere jongens. Maakt een outfit echt af en erg stoer.

Kleuren van kindermutsen
De kleuren die deze winter vooral terug komen zijn de kakikleuren en pastelkleuren. Neem bijvoorbeeld een leuke legergroene kindermuts in combinatie met een basic zwart shirt en een spijkerbroek. Stoere gympen en klaar is kees. Een mooie en makkelijke combinatie die ook nog eens modebewust is. Vooral de stof wol is aan te raden. Wol is warm en elastisch. Perfect voor kindermutsen dus. En niet alleen zijn kindermutsen in deze kleuren helemaal hot. Denk bijvoorbeeld ook aan kindersloffen en slabbetjes in deze kleuren. Bij kindersloffen en slabbetjes raad ik alleen wel aan voor de stof katoen te kiezen. Deze stof is makkelijk te verzorgen, comfortabel en warm.