Wie last heeft van een sinaasappelhuid kan tegenwoordig verschillende stappen ondernemen. Men kan drastisch ingrijpen en direct een afspraak met een plastisch chirurg maken, maar men kan ook andere mogelijkheden bekijken. Zo is het dragen van corrigerend ondergoed een optie waar veel consumenten in eerste instantie niet aan denken. Het dragen van dergelijke onderkleding wordt gezien als ouderwets en mensen blijken zich hiervoor te schamen. In tegenstelling tot het dragen van een sportlegging is eerder genoemd product helemaal niet suf. Voor wie last heeft van een sinaasappelhuid zijn er een aantal praktische tips. In ieder geval moet in alle gevallen worden geprobeerd om het dragen van een sportlegging zo veel mogelijk te beperken. Dergelijke broeken zorgen er namelijk voor dat het bloed vanuit de benen naar het bovenlichaam wordt geperst. Daarmee wordt de doorbloeding in de benen verslechterd en wordt het ontstaan van de sinaasappelhuid alleen maar verergerd.

sportlegging voor optimale vetverbranding

Bij het gebruik van corrigerend ondergoed ligt dit iets anders. Doordat deze onderkleding namelijk niet over de gehele benenwagen wordt gedragen is de invloed op de bloedsomloop een stuk minder. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het dus helemaal niet juist dat corrigerend ondergoed een verkeerd effect heeft. Waar die verwarring vandaan komt is eigenlijk niet bekend.

Wat te doen tegen een sinaasappelhuid

Zoals beschreven is het dragen van een sportlegging dus niet verstandig. Naast dat de bloedsomloop wordt bemoeilijkt, is de invloed op de spieren hierbij ook een factor waarmee rekening moet worden gehouden. Tijdens het sporten krijgen spieren in met name de benen veel te verduren. Door het dragen van een sportlegging kunnen de beenspieren niet meer optimaal functioneren en verminderen de prestaties. Dergelijke leggings zijn namelijk vrij strak en maken dat de spierbundels niet voldoende zuurstof kunnen opnemen. Het wordt dan ook veelvuldig geadviseerd om tijdens het sporten geen steunkousen of bovengenoemde kledingstukken te dragen. Beter is het ondersteunen van de spieren en pezen na afloop van de sportieve activiteiten.