Dameshoeden zijn een goede basis voor je stijl en maken jouw nieuwe outfit pas écht af. 

Hoeden kunnen net die bijzondere uitstraling geven aan je look. De dameshoed werkt perfect voor vrouwen die  zichzelf willen laten zien. Dameshoeden kunnen voor vrouwen van iedere leeftijd een goede inspiratie zijn en ze zijn er in alle soorten en maten.

Geschiedenis dameshoeden

De hoed is in de geschiedenis ontstaan als hoofdbeschermer tegen weer en wind. In sommige landen is het zelfs voor de gezondheid verplicht voor kinderen om een hoed te dragen tegen de zon. De hoed kan naast een praktische ook een religieuze en sociale functie hebben. Een nette hoed dragen is een teken van macht maar kan ook staan voor het aanvaarden van verantwoordelijkheid. Tot het midden van de jaren vijftig verlieten dames nooit zonder hoofddeksel hun huis. Door het toenemende gebruik van de auto werd de dameshoed later in huis gelaten.

Hoeden voor dames etiquette

Een dame kan overdag bijna altijd haar hoed ophouden, mits de dameshoed het zicht niet belemmert voor de mensen die achter haar staan of zitten. Als je niet zeker weet of je met hoed wordt verwacht op een bruiloft, informeer dan even bij de ceremoniemeester. Stelregel is dat indien de bruid geen hoed draagt, het zeer ongebruikelijk is als de gasten wel een hoed dragen omdat de de gastvrouw of bruid nooit in de schaduw mag komen te staan. De grootte van de dameshoed hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden en van de gelegenheid die je bezoekt. Test vooral je dameshoed op kusbaarheid als je de gastvrouw of de bruid bent. Veel mensen zullen je willen begroeten en feliciteren en niks is vervelender voor jou of de gasten als vervolgens de hoed continue in de weg zit.

Functie van de dameshoed

De randen van een dameshoed beschermen je tegen zonnestralen. Let er op dat de schaduw van de hoed je donkere ringen onder de ogen niet extra laten opvallen. Tijdens de wintermaanden kunnen om voorgaande redenen kleinere hoeden gedragen worden dan tijdens de zomermaanden. Een hoed zorgt ook voor warmte op je hoofd tijdens de wintermaanden. Daarom is het belangrijk om in je materiaalkeuze verschil te maken tussen de zomerhoed en de winterhoed. Warme materialen voor de winter en de minder warme materialen voor de zomer.

Welke dameshoed past bij jou?

De keuze voor een leuke hoed is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar er zijn echter wel een aantal belangrijke vuistregels voor het kopen van een dameshoed om een hoed te vinden die goed bij je gezicht past.

  • Naarmate vrouwen een grotere lengte hebben, kunnen ook grotere hoeden worden gedragen.
  • Hoe kleiner de hoed, hoe groter je gezicht lijkt. Dames met een groter gezicht kunnen dus beter een grotere dameshoed kiezen.
  • Zorg ervoor dat de hoed net boven de wenkbrauwen staat. Dit is de etiquette en hieraan herken je de dames!

Groot assortiment dameshoeden bij Capsplaza

Bij Capsplaza, de grootste hoedenwinkel van Nederland, vind je een uitgebreide collectie betaalbare dameshoeden voor de stijlvolle maar ook voor de actieve vrouw van nu! De hoeden zijn met aandacht, zorg en verantwoordelijkheid speciaal voor jou geselecteerd. Dameshoeden voor casual in de vrije tijd tot gekleed naar het werk, van actief voor overdag tot feestelijke avondhoeden.