Wat is een boxspring?

Een boxspring is een eigenlijk een prachtig en fijn bed met allemaal springveren. Je kunt het dan ook zien als een matras waar allemaal veren in zitten. Hier heeft het boxspring bed natuurlijk ook weer ruimte tussen zitten en deze ruimte zorgt weer voor extra ventilatie in je matras. Aan de binnenkant van de matras vind je schuim die alles afdekt. De samenstelling van deze 2 componenten zorgt voor een vochtregulerende en ventilerende werking zodat de levensduur en duurzaamheid van de matras drastisch wordt verminderd. Het voordeel van al deze vormen en producten is dat je een zeer recht en comfortabel boxspring bed krijgt wat je lichaam dus helemaal over het boxspring bed verdeeld.

Je hebt het bed al maar nog geen bodem? Hier staat waar je op moet letten!

Je moet eerst uitgaan van waaruit de bodem is gevormd. Wilt u die van staal of bent u meer van het hout. Een houten bedbodem biedt natuurlijk minder stevigheid dan een stalen bedbodem. Het matras wat u gebruikt is natuurlijk erg belangrijk. Een pocketvering- en binnenveringmatras zijn allebei zeer goed maar je moet wel goed opletten of de matras spiraalveren of misschien latex bevat. Als dit waar is dan zou ik goed kijken of de kwaliteit er van nog wel goed is. De hoes van het boxspring bed is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel omdat je deze ook graag wilt wassen en vervangen. Als dit niet mogelijk is dan zal hij na een bepaalde tijd vies worden en dat ziet er smerig uit. En als allerlaatste moet je natuurlijk ook weten wat de afmetingen zijn qua grootte en vormgeving. Een goed bedrijf wat mij erg goed geholpen heeft met de keuze uit al deze bodems is boxspringfabriek. Dit bedrijf heeft mij netjes advies gegeven. Het boxspring bed is snel geleverd en het staat er nou 2 maanden en mijn rugpijn is ook nog eens een heel stuk minder geworden.

Goed voor mensen met rugpijn

Een boxspring bed is heel goed voor mensen met rugpijn. Rugpijn is 1 van de meest voorkomende pijnen die er in de wereld zijn. Deze pijn komt door meerdere oorzaken maar ook zeker door een slecht bed. Als mens lig je gemiddeld 7 a 8 uur per dag in bed. U moet dus goede ondersteuning hebben en geen bed wat je maar op een paar bepaalde plekken ondersteund. Als u dus al rugpijn hebt en u wilt hier vanaf? Een boxspring bed kan dus een hele goede oplossing zijn want je bent toch ongeveer 1/4 van je dag in bed dus een goede ondersteuning is wel het minimale wat je van je lichaam mag verwachten. Wat veel mensen ook nog niet weten is dat een elektrische boxspring ook nog bestaat en dat dit nog eens beter zijn dan de normale boxspring bedden.