Als je een bed moet kiezen dan heb je veel verschillende soorten om uit te kiezen. In dit artikel zullen de voor- en nadelen besproken worden van de soorten bedden. Zo ontstaat een duidelijk overzicht van de verschillende bedden.

Boxsprings

Allereerst zijn er de boxspring bedden. Dit is een combinatie van een bedbodem en matras in één. 7 op de 10 verkochte bedden in Nederland is tegenwoordig een boxspring bed. Dit heeft zo zijn redenen want er zijn veel pluspunten van de boxspringbedden te noemen. Zo is de hygiëne van de boxspringbedden goed te noemen. Dit komt door de open structuur in het matras.
Ook het comfort van de boxspring is een voordeel. Boxsprings bestaan namelijk uit een verende bedbodem, een matras en daar kan mogelijk nog een topdekmatras aan worden toegevoegd. Ook zijn boxsprings hoger dan de meeste bedden waardoor de in en uitstap vergemakkelijkt wordt.

Binnenveringsmatrassen

Ook is er de mogelijkheid om te kiezen uit binnenveringsmatrassen. Die zijn opgebouwd uit een ijzeren veren met verschillende afdeklagen. De veren zijn met staaldraad aan elkaar verbonden. Doordat het werken met ijzer in het matras zogenoemde elektrosmog vasthoudt, wordt de nachtrust verminderd. De veren zijn in tegenstelling tot het pocketveringsmaqtras niet per stuk verpakt. Hierdoor wordt dit type behoorlijk kwetsbaar bij een verstelbaar matras.

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen hebben een open cel structuur waardoor het matras zeer veerkrachtig is. Daarnaast ademt het matras goed en krijgt het geen kuilvorming. Koudschuim matrassen laten goed vocht door en voelen niet warm aan. Dit bevordert dus de hygiëne wat leidt tot een betere nachtrust.

Pocketveringstrassen

Pocketveringsmatrassen zijn de veren verpakt in syntethische zakjes(de zogenaamde pockets). Zo kunnen de veren zich individueel aanpassen aan de druk die erop uitgeoefend wordt. Pocketveringsmatrassen zijn goed te gebruiken in combinatie met boxsprings en spiraalbodems. Hierbij moet gelet worden op de garantie. Er kan snel kuilvorming ontstaan in de pocketvering matrassen en dit is niet goed voor de levensduur van het matras. Dit is een gevolg van metaal moeheid.