Waarom zou u op vakantie gaan in Overijssel? Dit artikel beschrijft waarom deze gastvrije streek in het oosten van Nederland een bezoek de moeite waard is. In Overijssel is het vertrouwd thuiskomen. Toeristen komen vooral voor rust en natuur naar de streek. Maar Overijssel biedt meer.

Veelzijdig en verrassend

De provincie bestaat uit drie landstreken met een geheel eigen karakter: de Kop van Overijssel, Salland en Twente. Het veelzijdige landschap verrast veel bezoekers. Riviertjes, meren, polders en beekjes doorsnijden de schilderachtige regio. Stokoude boerenhoeven, oergezellige dorpjes en mystieke kastelen vormen verborgen parels tussen het natuurschoon in.

Bij fiets- en wandelliefhebbers staan de toeristische A-merken Salland en Twente vooral hoog in het vaandel. Beklim de Holterberg. Wandel op de glooiende heidevelden bij nationaal park de Sallandse Heuvelrug en geniet van de vergezichten die u ‘Oost’s best’ laten zien.

Maar ook liefhebbers van cultureel erfgoed of een bruisend stadsleven komen aan hun trekken in Overijssel. Haal uw modehart op in winkelsteden als Enschede, Almelo en Hengelo, strek uw benen op een terrasje en geniet van een welgemeende begroeting op straat. Of breng een bezoek aan één van de musea of theaters.

Evenementen in Overijssel als de Military Boekelo, Enschede Marathon en Triathlon Holten genieten internationaal aanzien. Overijssel biedt internationale allure zonder dat ze haar eigen karakter verliest.

Campings in Overijssel uitstekende uitvalsbasis

De zorgvuldig geselecteerde campings van Thuiskomen in Twente ) vormen een uitstekende uitvalsbasis voor een kennismaking met Overijssel. Thuiskomen in Twente is een initiatief van het Camping en Bungalow Overleg Twente (CBOT). In samenwerking met het Twents Bureau van toerisme brengt zij de mooiste campings in Overijssel onder de aandacht.

Pak uw koffer. De koffie en thee staan al klaar. Geniet van warme gastvrijheid op de mooiste campings in Overijssel van Thuiskomen in Twente: Campings in Overijssel.