Bent u al bekend met E-tender? E-tender is een zeer handig online aanbestedingstool. Hiermee kunnen werknemers geheel zelfstandig en volledig geïntegreerd projecten aanbesteden, maar dat wel conform wetten en andere regelgeving doen, maar daarbij ook alsnog de business rules van het eigen bedrijf meenemen. De tool dwingt het meenemen van regels van de wet en het bedrijf ook af, maar maakt het tegelijkertijd wel een stuk eenvoudiger om procedures van aanbestedingen te doen bij projecten in een organisatie

E-tender is bovendien een tool die zorgt dat alle procedures bij het aanbesteden professioneel verlopen binnen de organisatie die aanbesteding plichtig is. Dit gebeurt onder andere door het geven van professionele adviezen aan de betreffende organisatie bij onder de volgende zaken: advies bij het vaststellen van richtlijnen op het gebied van aanbestedingen, beoordelen van procedures betreffende aanbestedingen en deze uiteindelijk (eerst wellicht verbeteren) daarna ook implementeren. Daarmee zijn de aanbestedingsprocedures hopelijk verankerd in de procedures van het bedrijf.

Online onderhands aanbesteden

E-tender biedt je dus een aantal voordelen op het gebied van online onderhands aanbesteden. Het aanbesteden wordt an sich makkelijker, maar wordt nog wel gereguleerd door regels van de wet en het bedrijf zelf. De projectmanager of projectteam kunnen het aanbestedingsproces nu helemaal zelfstandig beheersen. Het zorgt er bovendien voor dat het hele aanbestedingsproces uniformer wordt en dat ook gaat uitstralen. Uiteraard wordt dit alles goed vastgelegd voor je. Dit komt dan natuurlijk ook weer goed van pas als er bijvoorbeeld een audit plaats gaat vinden. bovendien is het de volgende keer dat je een aanbesteding doet ook makkelijker. Dan hoeven jullie ook niet weer helemaal terug in de procedures, omdat je toch  al weer dat dit goed zit.

Aanbesteden hoeft dus helemaal niet zo’n enorme opgave te zijn, zeker niet als je aanbesteden uitbesteed en er daarna zeer eenvoudig zelf mee aan de slag kan.