Uit onderzoek van de vergelijkingswebsite Zorgwijzer.nl blijkt dat klanten die een vergoeding voor onbeperkte fysiotherapie willen, minder keuze hebben uit aanvullende verzekeringen. Veel grote verzekeraars bieden deze vergoeding niet meer aan in hun pakketten. Hierdoor kunnen klanten die veel fysiotherapie nodig hebben voor hogere kosten komen te staan.

Het blijkt dat bijna geen zorgverzekeraar het nog mogelijk maakt om onbeperkte fysiotherapie als los aspect te kiezen. De vergoeding hiervoor valt bijna altijd onder een aanvullend pakket. Het is dus nog wel mogelijk, maar de verzekerde betaalt dan voor extra zorg die wellicht niet eens wordt gebruikt. Door CZ, VHZ en Menzis worden alleen nog een bepaald aantal behandeling vergoed.

In sommige gevallen worden ook maximumbedragen vastgesteld. Alleen zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis Achmea, PNOzorg, ONVZ, Delta Lloyd en Zorgcollectief FNV Menzis blijven fysiotherapie Dongen volledig vergoeden.

Verschillen in prijs

Ook werd duidelijk dat de pakketten waarin de fysiotherapievergoeding in voorkomt sterk in prijs kunnen verschillen. Bij FNV Menzis wordt een aanvullende verzekering met volledige vergoeding aangeboden van 24,25 per maand. Klanten van verzekeraar Delta Lloyd zijn een stuk duurder uit en kunnen daar per maand 118,75 euro voor dokken.

Verzekerden van PNOzorg zijn maandelijks 56,70 per maand kwijt, terwijl ONVZ iets goedkoper is met 52,31 euro. Zilveren Kruis blijkt ook een van de voordeligste aanbieders te zijn want voor onbeperkte fysiotherapie betaald een verzekerde tussen de 31,82 en 53,24 euro. Het bedrag dat betaald moet worden is afhankelijk van de leeftijd. Hoe ouder iemand is, hoe meer het pakket kost.