Je kent het vast wel van de televisie: garagedeuren die je met een afstandsbediening kunt openen en sluiten. Als je dat zag dacht je vast ‘wat een decadent gedoe.’ Maar als je nu, iedere keer als je je auto in de garage wilt zetten, eerst moet uitstappen om de garage open te doen, snap je dat zulke garagedeuren eigenlijk heel handig zijn.

Luxe garagedeuren zijn natuurlijk niet de enige manier om het comfort van je woning of kantoorgebouw te vergroten. Je kunt het plezier van je pand ook met een lamellenrooster of projectzonwering vergroten. En de kans bestaat dat het de waarde van je onroerend goed ook nog eens omhoog stuwt.

Projectzonwering bestaat in vele vormen: een winkel die slechts een enkele zonnewering nodig heeft of een groot kantoorgebouw waar voor elk raam een zonnewering moet komen. In alle gevallen is er één overeenkomst: de zonwering moet passen bij de stijl van een gebouw, want projectzonwering moet goed zijn voor de uitstraling van uw bedrijf.

Voor projectzonwering zijn dan ook vele mogelijkheden: zonwering aan de binnenkant van de ramen door bijvoorbeeld lamellen of een schitterend lamellenrooster die een degelijke uitstraling heeft. En het mooie is: al deze oplossingen zijn te verkrijgen in allerlei kleuren, materialen en kosten. Zo is er altijd projectzonwering te vinden die binnen jouw budget past.

Garagedeuren

Garagedeuren in dezelfde kleur als de zonwering

Een prachtige nieuwe ontwikkeling op het gebied van zonwering is een zogenaamd lamellenrooster. Zo’n lamellenrooster is een bouwwerk dat bestaat uit meerdere horizontaal geplaatste latten die onder een bepaalde hoek gemonteerd worden zodat ze zonlicht buiten uw pand houden. Omdat deze roosters in veel gevallen ook weggeschoven kunnen worden zullen ze niet altijd in het zicht zitten.

Een ander voordeel van een lamellenrooster is dat je, ook als het rooster zo gepositioneerd is dat het zonlicht buiten de deur blijft, altijd naar buiten kunt kijken. Op die manier gaat de zonwering niet ten koste van je uitzicht en kun je altijd genieten van prachtige zomerse taferelen in de omgeving van je woning of kantoor. Omdat lamellenroosters ook in allerlei kleuren en vormen te koop zijn is er altijd een rooster dat past in uw plan. Denk daarom voor een goede zonwering ook eens aan het plaatsen van zo’n rooster.