Tegenwoordig nagenoeg onmisbaar: een goede internetverbinding. Op je werk, maar ook zeker niet in de laatste plaats in je privé leven kunnen we een goede internetverbinding eigenlijk niet missen. Een van dingen die moet gebeuren om een goede internetverbinding tot stand te brengen, is het aanleggen van een glasvezelverbinding. Zoals je misschien al vermoedde, komt daar ook nog heel wat bij kijken. Zo moet je pigtails afmonteren, net als diverse verbindingen. Het proces wordt in ieder geval afgesloten met het certificeren van de glasvezelverbinding.

Goede glasvezelverbinding

Na het aanleggen van het glasvezelkabelnetwerk zijn er nog meer manieren om de optimale dekking van je netwerk te garanderen. Een wifi site survey is een tool die buitengewoon handig om een aantal zaken aangaande je wifi op een rij te zetten. Een wifi site survey is het middel om in kaart te brengen wat het te bereiken gebied van je wifi verbinding is en wat de capaciteit van het netwerk ten overstaande van wat dit in de toekomst moet zijn. Er is allerlei handige data in te zien, zoals bijvoorbeeld de signaalsterkte van je wifi signaal.

Een wifi site survey kun je daarmee misschien nog wel het beste zien als een soort inventarisatie om te kunnen inschatten hoeveel je misschien nog wel moet investeren of om juist te zien dat het nu wel al goed is zoals het is. Glasvezeltechnieken zijn natuurlijk niet per definitie erg goedkoop dus dan is het wel handig om goed in kaart te hebben wat er nog eventueel nodig is om de verbinding optimaal te maken. Dan weet je ook meteen waar eventuele knelpunten zitten. Je wilt natuurlijk wel zoveel mogelijk uit je investering halen en bovendien gewoon lekker aan de slag kunnen. Want zoals eerder geschreven is een goede internetverbinding natuurlijk van groot belangrijk in zowel je werkleven als je privé leven.