Op 22 oktober 2013 was het moment daar, de presentatie van de iPad 5, maar veel bekender als de iPad Air.

Uiteraard lijkt deze nieuwste iPad op de iPad 4 maar heeft als groot voordeel dat hij een stuk dunner is en nog geen 500 gram weegt, wat echt heel weinig is! Op het gebied van hardware lijkt de iPad Air erg veel op de iPhone 5S, chip, kwaliteit van het scherm, camera, etc… komen allemaal overeen.

De iPad Air is er in verschillende uitvoeringen. Opslagcapaciteit en wifi zijn de meest voorname verschillen tussen de uitvoeringen, het uiterlijk is bij al deze uitvoeringen hetzelfde. De iPad Air is op veel verschillende plekken te koop. Natuurlijk bij de iStore maar ook bij alle andere grotere electronicawinkels en internet. Prijzen kunnen best nog wel verschillen, let daarom dus goed op waar je de iPad wilt kopen.

Wanneer je eenmaal in het bezit bent van de tablet is het verstandig om deze wel een beetje te beschermen tegen vallen, stoten en krassen. Een iPad Air hoes is een goed begin. Deze zijn er in vele soorten en maten. Mooie lederen hoezen die de voor- en achterkant van je tablet beschermen. Er zijn ook hoezen die alleen de achterkant van de iPad beschermen, in veel gevallen zal ook dit toereikend zijn omdat veel mensen de iPad alleen maar thuis op de bank gebruiken en kans op vallen en beschadiging hierdoor zeer klein is.

Een iPad Air screenprotector is zeker ook aan te raden. Dit is een dunne transparante beschermfolie die je op je scherm aanbrengt. Dit werkt gewoon zonder lijm en is bij netjes aanbrengen volledig onzichtbaar. Deze screen protector zorgt er voor dat er geen krassen, vuil of vlekken op je scherm komen. Deze screenprotectors zijn er al voor onder de 10 Euro, een investering die ruim de moeite waard is!