Uit onderzoek is gebleken dat ict en onderwijs, in tegenstelling tot wat altijd gedacht werd, prima samen kunnen gaan. Waar het informatietijdperk een jaar of tien geleden nog totaal niet in assocciatie met onderwijs werd gebracht is het heden ten dage steeds populairder.

De eerste Ipad school is vorig jaar in gebruik genomen en er zullen er naar verwachting nog velen volgen. Een Ipad school is een school waarbij de leerlingen uitsluitend gebruik kunnen maken van een Ipad. De laptop is dus ook afgeschaft en wordt in deze onderwijsvorm niet meer gebruikt. De Ict school lijkt een trend, zo was een uitspraak van premier Balkenende zo’n vijf jaar geleden. De trend van ict school blijkt dus door te slaan naar de toekomst en biedt veel mogelijkheden. Waar de eerste Ipad school inmiddels een laaiend succes is geworden blijft het succes bij vergelijkbare instellingen tot nu toe nog uit. Ict en onderwijs mag dan wel een positieve uitwerking hebben op de leerlingen, maar de docenten moeten er uiteraard ook wel mee om kunnen gaan. Dat docenten nog al eens problemen hebben met een ict school blijkt maar weer uit de protesten van vorig jaar.

Ict school wordt aangevallen

De best draaiende ict school van Nederland is vorige maand geteisterd door een cyberaanval. De docenten van de school hebben deze aanslag opgeëist en gaven aan het te doen vanuit hun geloofsovertuigingen. Ze gaven in hun betoog aan niet te kunnen en willen werken op een Ipad school en weigerden dus nog les te komen geven. De directie van de school geeft aan deze actie als zeer kinderachtig te bestempelen. “Docenten komen hier om te werken, niet om een aanslag te plegen”, zo was de uitspraak van de raad van bestuur. Ict en onderwijs lijkt over het algemeen dus prima samen te gaan, al zijn er wel enkele uitschieters. Waar ict en onderwijs niet samen door een deur kunnen worden er meteen harde maatregelen getroffen. Laat dat nou juist iets zijn waar niemand op zit te wachten.