Weet u wel dat het onderwijs ICT kan gebruiken om de kwaliteit van het geleverde werk omhoog te brengen? Bijvoorbeeld door de inzet van elektronische schoolborden of het gebruiken van computers in de klaslokalen. Op die manier kan ICT basisonderwijs versterken. En het helpt niet alleen de leerlingen, maar ook de leerkrachten en de schoolbesturen.

Kinderen groeien tegenwoordig op omringd door beeldschermen. Denk daarbij aan televisies, tablets, computers en mobiele telefoons. Deze kunnen ingezet worden voor amusement, maar ook om kinderen spelenderwijs te laten leren. De diensten van ICT basisonderwijs spelen daarin mogelijkerwijs een grote rol.

Onderwijs ICT is een speciale tak binnen de computerbranche die er speciaal voor bestemd is scholen te helpen met het invoeren van nieuwe lesmethodes. Deze zijn niet alleen bedoeld om de leerlingen bij te staan, maar ook om de leerkrachten te ontzien. Een leerkracht hoeft, met de hulp van een elektronisch schoolbord, bijvoorbeeld niet langer talloze tekeningen en opdrachten op een ouderwets krijtbord te maken. In plaats daarvan kunnen op een scherm, dat ook kan reageren op aanraking, opdrachten worden weergegeven die de leerlingen moeten maken. Daarnaast kan ICT basisonderwijs producten leveren waarop leerlingen deze opdrachten digitaal kunnen uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd al gewend raken aan het werken met beeldschermen, maar vergemakkelijkt ook het werk van de leerkracht. Dit komt omdat deze integraal kan bijhouden hoe individuele leerlingen vorderingen maken, terwijl ook het nakijken van opdrachten gedaan kan worden zonder dat er gesleept hoeft te worden met grote hoeveelheden papier.

ict basisonderwijs

ICT basisonderwijs op het hoogste niveau

Binnen de onderwijs ICT is er bijzonder veel aandacht voor Apple onderwijs. Deze onderwijsmethode maakt gebruik van de gebruiksvriendelijke apparaten van het bekende Amerikaanse merk. Zo wordt er binnen het Apple onderwijs veel gebruik gemaakt van de iPad. Op die manier leren kinderen om te gaan met touchscreens waarmee ze ook buiten schooltijd veel in aanraking komen. Apple onderwijs is op die manier niet alleen leuk, maar ook effectief.

Onderwijs ICT zorgt er op deze manier ook voor dat schoolbesturen en docenten kunnen werken met intuitieve besturingssystemen. Apple onderwijs maakt namelijk geen gebruik van Windows, maar van de eigen software die Apple bij haar producten levert. Op die manier werkt Apple onderwijs altijd vlekkeloos, zonder apparaten die vastlopen of onhandige applicaties. Onderwijs ICT bereidt scholen dus voor op de toekomst.