Het komt regelmatig voor dat er iets in huis moet gebeuren door een vakman, maar dat je op dat moment moet werken. Hoewel je een dag vrij kunt nemen is dat niet de ideale situatie want vrije dagen besteed je liever op een andere manier. Maar hoe kun je dan alsnog de loodgieter of degene die een nieuwe vloer komt leggen, zijn gang laten gaan?

Het is wellicht niet verstandig om een reservesleutel aan deze vakman te geven als het geen directe bekende van je is. Soms komt het voor dat deze persoon de sleutel ‘kwijtraakt’, wat natuurlijk geen fijn gevoel oplevert. Het bedrijf zal wellicht een vergoeding geven maar het biedt geen zekerheid dat niemand kan binnenkomen met de sleutel die verloren is gegaan.

Inbraak tegengaan

Om er zeker van te zijn dat je de kans op inbraak vermindert, zal je wellicht de cilindersloten van de voordeur (en kozijnen) willen vervangen. Voor een vakman is dit een simpel klusje maar als alleenstaande vrouw kun je er meer moeite mee hebben. Onderstaande tip kan je op weg helpen om het cilinderslot te vervangen.

Een cilinderslot bestaat vaak uit drie schroeven, maar de bout net boven de onderste schroef moet je hebben. Probeer deze uit te draaien en gebruik de originele sleutel om de cilinder uit te krijgen. Stop de sleutel erin en draai deze een kwartslag naar links of naar rechts. Je voelt vervolgens dat je de cilinder zonder moeite eruit kan schuiven. Voila, zo moeilijk was het vervangen toch niet?