kampHet is een enorme rage. Heerlijk in de buitenlucht wandelen, kamperen of sporten. Outdoor is in en het is gezond. Toegegeven als je in een drukke stad woont is het lastig om het echte outdoor gevoel te krijgen. Of het outdoor sporten in de grote stad nu echt gezond is wordt nogal eens betwijfelt. Buiten de grote steden op het platteland en in kleine dorpjes kan je prima naar buiten gaan om daar te sporten of gewoon een flinke wandeling te maken. Sporten is dus gezond. Mensen willen er ook graag goed uitzien. Maar wat als je aan het sporten of wandelen bent en je komt de ware tegen? Je moet er toch ook presentabel en professioneel uitzien?

Afvallen en conditie

Het zijn voornamelijk mensen die willen afvallen of hun conditie willen verbeteren die je vaak outdoor ziet. Sporten of wandelen outdoor is namelijk heel gezond en goed voor het lichaam. Vetzuren leveren een lichaam in rust ongeveer 90% van de benodigde energie. 10% van de energie haalt het lichaam uit koolhydraten. De rest van de koolhydraten slaat je lichaam op als vet. Hoe meer je beweegt, hoe meer je lichaam aan energie nodig heeft, en hoe beter de verhouding tot de vetten in je lichaam.

Outdoor outlet

Outdoor sportkleding of apparatuur is vaak erg duur. Veel merken schermen met kleding die al decennia wordt gedragen door elite soldaten van koude landen. Apparatuur met de hoogste kwaliteit en natuurlijk de meest innovatieve technologie. Aan deze technologie en ervaring hangt een fors prijskaartje. Op verschillende plaatsen door heel Nederland kun je echter een outdoor outlet vinden. Dit kan soms vele euros schelen. Ook op het internet zijn tegenwoordig outlet winkels te vinden. Deze winkels en internetwinkels hebben bijna alle merken: uitrusting, kleding en schoenen.

Outdoor indoor

Hoewel de outdoor kleding en schoenen bedoeld zijn voor het dragen tijdens het sporten en wandelen, betekent dit niet dat je ze alleen mag dragen als je outdoor bent. Een zij-trend in de rage van outdoor bezig zijn is namelijk om te laten zien dat je outdoor bezig bent. De kleding en schoenen zijn stevig en duurzaam maar staan ook gewoon heel mooi. Zo kan je zonder iets te ondernemen toch meedoen in de rage. Zorg er dan wel voor dat je ook een gezond kleurtje hebt die outdoor sporters vanzelf krijgen.