Bij het wedden op sportwedsrijden wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld verdienen. Hoe hoger de quotering is van een weddenschap hoe meer geld er te verdienen valt. Quoteringen worden niet alleen gebruikt bij de online bookmakers maar ook bij de toto formulieren. Hieronder leggen we in een sneltreinvaart uit wat het precies allemaal in houdt.

Quoteringen

Wanneer jij voor het eerst inlogt bij een bookmaker zal het er misschien hetzelfde uit zien als Chinees voor je. Je ziet allerlei cijfers en komma’s staan. Deze cijfers zijn de quoteringen, ook wel ‘odds’ genoemd. De bookmakers bepalen de quoteringen voor de weddenschappen. Heel simpel gezegd bepaald de quotering wat jij straks bij een juiste voorspelling uitbetaald krijgt. Wanneer jij een weddenschap afsluit dan wil jij wel graag weten hoeveel je uit betaald gaat krijgen. Dit kan je heel eenvoudig uitrekenen met behulp van de quoteringen.

Bij een wedstrijd zie je drie kopjes, 1, x en 2. De 1 staat voor de thuisspelende ploeg, de x voor een gelijkspel na 90 min en de 2 staat voor de uitspelende ploeg. De ploeg die de meeste kans maakt op een overwinning krijgt de laagste quotering en wie het minste kans maakt op een overwinning krijgt de hoogste quotering. Een hogere quotering zorgt voor een hogere risico voor de juiste uitslag en daarom zijn de quoteringen ook wat hoger maar je kan wel met een minimale inzet veel verdienen.

Voorbeeld hoe het in zijn werk gaat

Als voorbeeld zullen wij de wedstrijd voor aankomend weekend nemen, Feyenoord – Ajax. De quoteringen zijn voor Feyenoord, 2.25, voor Ajax 3.10 en voor een gelijkspel 3.40. Je mag uit deze quoteringen concluderen dat Feyenoord in de eigen Kuip de favoriet is met een quotering van 2.25. De bookmaker acht de kans groter dat Feyenoord van Ajax wint dan andersom. Wij gaan €10,- inzetten op een uitoverwinning van Ajax op Feyenoord. De quotering is 3.10. Als Ajax weet te winnen in de Rotterdamse Kuip dan levert die €10,- dit bedrag op (10 x 3.10 =) €31,-. Je moet dan wel even je inzet eraf halen dus je houdt netto €21,- over.

Een singel bet levert altijd minder op omdat het risico lager ligt. Naarmate je risico omhoog gaat levert dit ook meer geld op omdat de kans kleiner wordt om het allemaal goed te hebben.