Voor veel mensen is het aangenaam tijdverdrijf om een leuk kaartspel te spelen. Er zijn natuurlijk talloze spellen die we onderhand allemaal al wel kennen en al meerdere keren hebben gespeeld- van Hartenjagen tot aan Patience, waarschijnlijk ken je de spelregels al en weet je al precies hoe je je neefje of oma moet verslaan. Maar er zijn zat andere kaartspellen die je nog steeds online kan leren spelen.

Baccarat spelen uitleg

Een kaartspel wat veel mensen nog niet goed kennen, is het spelletje Baccarat. Baccarat staat ook wel bekend als Punto Banco. In principe is het zo dat er drie partijen bestaan die eventueel kunnen winnen, waarvan er maar twee echt aan het spelen zijn; speler 1, speler 2 (ook wel de banker of dealer) en gelijkspel. Van tevoren bepaal je wie je denkt dat er gaat winnen. Natuurlijk win je dan pas echt als je dat goed voorspeld hebt.

Baccarat spelen gaat vrij eenvoudig. Je hebt een voorspelling gemaakt en gaat nu het spel spelen. Iedere speler krijgt twee kaarten. Bij die kaarten is het de bedoeling om de waardes op te tellen. Baccarat win je door exact de waarde ‘9’ weten te halen. Om een goed beeld te geven hoe je 9 punten scoort, hieronder de waardes van de kaarten;

Aas = 10 punten
Plaatjes kaarten = 10 punten
andere kaarten = waarde zoals op de kaart

Echter het optellen van de waardes van de kaarten is een heel ander soort telsysteem dan wat je gewend bent. Heb jij namelijk twee plaatjes kaarten? Leuk hoor, maar die tientallen tellen dus niet mee. In geval van bijvoorbeeld een Aas en een Koning, heb je 10 + 10 = 2 punten! Rare optelling, maar het beste is gewoon te onthouden dat de 10 wegvalt als je deze krijgt en dus in principe voor 1 punt telt.

Heb je een Koning en een Schoppen 8? Dan heb je dus 18 punten, maar hierbij valt ook het tiental weer weg en heb je uiteindelijk dus maar 8 punten.

Baccarat spelverloop

Het is mogelijk een derde kaart te nemen als je niet in de buurt van de 9 punten zit. Dit gaat als volgt:
Heb je 0, 1, 2, 3, 4 of 5 als totale waarde? Dan ontvang je een derde kaart.
6 of 7 als waarde? Dan ontvang je geen derde kaart meer.
8 of 9? Dat is ‘natural’, oftewel- je zit zo dicht bij de overwinning, natuurlijk krijg je geen extra kaart!

Met deze regels is het dus al mogelijk Baccarat te spelen, maar voor meer inhoudelijke voorbeelden en tips kun je het beste verder op het internet kijken. Heel veel succes!