De badkamer van nu verbaast steeds weer. De integratie tussen badkamermeubilair en accessoires creëert unieke badruimten en zorgt voor ongekend veel gemak en comfort. De douchegoot is daar een voorbeeld van. 

Ontwerpers van deze handige toepassing in de badkamer hebben goed nagedacht over onder andere de esthetiek, het gemak en hygiëne. Maar de technologie staat niet stil. De douchegoot is niet gebleven bij een wateropvang en afvoer in de volledige breedte van de badkamer. Fabrikanten staan niet stil en overtreffen elkaar met de dag en doen er alles aan om de consument tegemoet te komen. Met de douchegoot die de oude waterafvoer vervangt, is de kans op wateroverlast is minimaal door de grote doorstroomsnelheid. Er blijft ook geen water meer liggen in de badkamer en onaangename geuren uit de riolering zijn niet meer aan de orde door het geurslot in de afvoer.

Verbeteringen

De verschillende delen van de douchegoot worden steeds geavanceerder en functioneler. Neem bijvoorbeeld het roestvrij stalen rooster van de douchegoot. De roosters worden voorzien van mooie motieven voor verschillende type interieurs. Om ze gemakkelijk te kunnen aanbrengen in de vloer van de badkamer kan de hoogte van de nieuwe generatie douchegoten worden versteld. De minimale inbouwhoogte van de douchegoot wordt vooral toegejuicht door klanten die hun badkamer willen renoveren zonder de badruimte ingrijpend af te breken.

Er zijn douchegoten die behalve verstelbaar in hoogte ook langer of korter kunnen worden gemaakt. Sommigen kunnen zelf horizontaal of verticaal worden gedraaid om het afvalwater naar wens af te voeren. Er is volledig rekening mee gehouden dat de douchegoot waterdicht moet worden aangesloten in de badkamervloer en aan de wand.

Materialen en kleuren

Voor klanten met een bijzondere smaak zijn ontwerpers aan de slag gegaan met verschillende type roosters. Tegenwoordig is er keus in diverse materialen in uiteenlopende kleuren. Er zijn nu roosters op de markt van glas met variaties als mat, glans in de kleuren wit, zwart en groen. De omlijsten van de designs komen voor in glas, badkamertegels, gepolijst en in chroom. Met zo een breed assortiment heeft de klant de mogelijkheid om een eigentijdse sfeer te geven aan de badkamer. Met de oude ronde grijze afvoerput was dit ondenkbaar.

Wand en vloer

De mogelijkheden voor bekleding van wanden en vloeren in de badkamer zijn eindeloos. Badkamertegels zijn verkrijgbaar in marmer, graniet, travertin en keramiek. Iedere steenstoort brengt een eigen sfeer in de badkamer. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op Granietenmarmerhouse.com.