Je kunt zeggen wat je wil over Italië, maar het is nooit saai. Een land van vele emoties, grilligheid, maar ook de bakermat van de kunst van het leven. In Italie lijkt het alsnog alles op elkaar is afgestemd, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen: geschiedenis, architectuur, kunst, een veelzjidig landschap en de designs uit het noordelijke Milaan.

Ook bij iedereen bekend is de heerlijke Italiaanse keuken. Werken met de gezonde ingredienten die je hebt en zo puur mogelijk, vergezeld door een lekker glaasje wijn. Daarna stapt u heerlijk op uw Italiaanse scooter, die natuurlijk uitblinkt in design.

Italië

Heerlijk op vakantie in Bella Italia

Veel Nederlanders gaan graag op vakantie in Italie. De combinatie van lekker weer, lekker weten en het buitenleven maken Italië een heerlijke plaats om te verblijven en bovendien worden de wintersportgebieden in Italië ook steeds belangrijker. Ook rasechte kampeerders kunnen hun hart ophalen in Italie. De zomermaanden blijft iedereen laat op en is het leven tot laat in de avond actief en bruisend.

Buiten een heerlijke vakantiebestemming, is Italie natuurlijk ook van groot historisch belang voor Europa en de rest van de wereld. De Romeinen hebben de Europese steden verrijkt met bruggen en aquaducten, wat zeer bevorderlijk is geweest voor de economie in die tijd. Ook in de tijd van de Renaissance van de 15e eeuw was Italie het epicentrum van deze ontwikkelingen. Nog steeds is Italie een zeer belangrijk punt in Europa en de wereld op het gebied van kunst, cultuur en ook mode en design. Dit alles maakt Italie een veelzijdig en interessant land op eens op vakantie te gaan. Kijk zelf wat uw interesse heeft of verken een volgende vakantie weer een ander gebied van Italië!