Wanneer u op zoek bent naar judobroeken en het judopak al in het bezit heeft, is het raadzaam om aan een paar details te denken omtrent de aankoop van judobroeken.

Hierbij gaat het dan om het soort materiaal waarvan de tailleband van is gemaakt, zoals bijvoorbeeld een elastieken band of dat er sprake is van een touwtje of koord.
Het ligt een beetje aan de consument welk materiaal omtrent de tailleband het lekkerste zit. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een elastieken band, dan is het nadeel hiervan dat tijdens een greep of worp tijdens het judoën, de broek soms dreigt af te zakken. Indien er gebruik wordt gemaakt van een tailleband met touw/koord, dan zit deze vaak beter om het middel en zakt de broek niet snel af. Deze judobroeken zijn vaak wat duurder in de aankoop.
Het is ook mogelijk om judobroeken te kopen, welke een combinatie heeft van een koordje en elastieken tailleband.

Judobroeken en de juiste  maat

Omtrent de maat van de judobroeken is het van belang de eigen lengte van het lichaam op te nemen en hierbij vijf tot tien centimeter bij op te tellen, afhankelijk van het soort merk en materiaal van de broek. Bovengenoemde regel is van belang, omdat judopakken en dus ook de judobroeken zijn gemaakt van katoenen stof, welke vaak zo’n twee centimeter krimpen, wanneer ze in de wasmachine worden gewassen. Ook behoren de judobroeken vaak net tot op de voeten te liggen. Het is dus niet erg om wat langere judobroeken te kopen, zolang het maar niet TE ruim komt te zitten.

Kortom, voor de aankoop van judobroeken is het raadzaam bovengenoemde opties in acht te nemen.