Judokleding is er in alle soorten en maten, maar toch zijn er bepaalde dingen altijd hetzelfde. Judokleding heeft altijd dezelfde kleur. Dit is namelijk wit. Daarbij heb je ook bij judokleding nog een band. Deze judobanden laten zien hoe gevorderd je bent in deze sport. Afhankelijk van de kleur kun je dus zien in welke judoklasse iemand zich bevindt.

judokleding kun je indelen in klasses

Bij judo kun je de judokleding wel zelf kopen. De judobanden moet je verdienen met hard werk en wedstrijden. Daarbij doe je ook nog eens examen om te laten zien hoe gevorderd jij bent geworden in deze sport. Beginners worden bij judo ingedeeld in KYU’s. Dit zijn klassen die aangeven hoe gevorderd jij bent. Mensen die al langer deze sport uitoefenen worden ingedeeld in DAN’s. Hoe hoger de DAN, hoe meer ervaring je hebt en hoe beter je bent. Het is belangrijk om een judopak te kiezen dat goed past bij je niveau.

Als je zestien jaar bent kun je voor het eerst een examen afleggen om in de DAN klasse te komen. Als je in deze klasse zit heb je bij je judokleding een zwarte band. Als je verder gaat naar de tweede en derde DAN zit je in een regionale klasse. Bij de vierde en vijfde DAN zit je op een landelijk niveau. De judokleding moet je dus verdienen!Er zijn 11 DAN’s. Je hebt de zesde, zevende, achtste, negende, tiende, en twaalfde. De elfde bestaat dus niet, en de twaalfde is alleen toegekend aan de grondlegger van deze sport.

Judokleding is belangrijk en geeft bij deze sport je status aan. Schaf dus goede judokleding aan als je deze sport wil gaan beoefenen. Judokleding is vaak online te bestellen, alleen de banden zul je toch echt moeten verdienen!