Judopakken bestaan tegenwoordig uit goede stoffen en in leuke modellen. Sommige judopakken hebben zelfs een stoer embleem welk vanzelf al zelfvertrouwen geeft. Ik wou dat ik dit vroeger had gehad. Onze judopakken, die van mij en ook die van mijn vriendinnen, waren allemaal hetzelfde en het enige verschil bestond uit de kleur van de riem. Zelf had ik dus een judopak van een stevige, beter gezegd stijve stof, welk mijn ontbrekende lenigheid alle eer aan deed. Ondanks dat ik graag mijn leven lang de judosport had willen beoefenen, moest ik mijn judopak dus gauw diep in de kast verstoppen. Ik denk eigenlijk niet, dat als ik een ruimere keuze had gehad in judopakken en judobroeken, ik succesvoller was geweest.

Judopakken en kinderen

Gelukkig hebben mijn kinderen dit niet van mij geërfd en ben ik nu trotse moeder van twee lenige kinderen in judopakken van een lichte stof van een goede kwaliteit. Mijn eigen oude judopak bewaar ik nog steeds, maar alleen nog maar, als herinnering en om mijn kinderen dubbel te laten liggen van het lachen als ik hem toon.
Mijn kinderen kijken continue uit naar judopakken die nog mooier en stoerder zijn als wat ze nu al hebben aan judopakken. De maten van judopakken en judobanden zijn trouwens erg eenvoudig te kiezen. De maat heeft voornamelijk met de lengte te maken. Dus als je kind 138 cm groot is het te kopen of te bestellen maat 140. Echt easy. Omdat ik mijn eigen pak nooit leuk vond en ook erg over mijn prestaties als aankomend judomeester inzat en ergens nog steeds over inzit, ben ik helaas altijd bereid om aan de grillen van de kinderen toe te geven om nieuwe en mooiere judopakken te kopen. Uiteraard hoor je mijn kinderen nooit klagen over de mooie judopakken die zij mogen dragen.