In de zomervakantie (de bouwvak) ligt de verkoop van judopakken, judobroeken en judobanden altijd een beetje op zijn gat. De meeste mensen zijn op vakantie en de meeste judoka’s zijn in de zomer niet of veel minder aan het trainen. Dit zorgt er voor dat de winkels die deze judopakken verkopen het een stuk rustiger hebben dan als de competitie in volle gang is.

De zomerstop zit er echter weer bijna op en dat betekent dat de judoka’s langzaamaan weer beginnen met trainen om helemaal voorbereid te zijn op het nieuwe seizoen. Jonge judoka’s zijn mogelijk uit hun huidige judopak gegroeid. Ook kan het zijn dat judoka’s voor de zomerstop een nieuwe kleur band of slip hebben gehaald. Deze mensen gaan dan op zoek naar een nieuw judopak, judobroek of judoband. Hierdoor krijgen de fysieke winkels en webshops het weer een stuk drukken. Ook voor de winkeliers zit de zomerstop er bijna weer op. Dat is te zien aan de cijfers die sommige winkeliers aan ons overlegden. De afgelopen week is de omzet gestegen met 150% ten opzichte van de afgelopen drie a vier weken.

Tips voor het aanschaffen van nieuwe judopakken, judobroeken of judobanden.

Voor de judoka’s die op zoek gaan naar judopakken, judobanden of judobroeken hebben wij nog een aantal tips die je kan gebruiken als je op zoek gaat. Als je judobroek is versleten betekent  dat niet dat je een compleet nieuw judopak moet kopen. Veel winkels en webshops verkopen ook losse broeken. Let er wel op dat er broek van hetzelfde merk moet zijn als de jas als je meedoet aan wedstrijden. Ook moet een pak dan zijn goedgekeurd door de IJF.

Ook willen wij u adviseren om uw maat goed op te meten. De maten van judopakken zijn gelijk aan de lengte van uw hele lijf, van top tot teen. Als u 180 centimeter bent dan moet uw judopak ook in de maat 180 gekocht worden.

Wij wensen u veel plezier in het nieuwe seizoen en veel succes met het behalen van mooie resultaten!