Voor bedrijven in snel groeiende of krimpende sectoren van de arbeidsmarkt is het steeds moeilijker om een geschikte locatie voor een bedrijfspand te vinden. Dat ligt niet aan krapte in aanbod van kantoorpanden, maar op de hoge bouwkosten of huurprijzen in combinatie met een snel wisselende vraag van de gebruikers. Door het gebruiken van prefab bouw en kantoorunits kan dit probleem in één keer verholpen worden.

Prefab bouw wordt tegenwoordig al veel gebruikt in de scholenbouw. Heeft een school bijvoorbeeld noodlokalen nodig, dan is prefab bouw de ideale oplossing. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het plaatsen van kantoorunits. Op een snelle en relatief goedkope manier kan iedere school of bedrijf het pand snel aanpassen aan de huidige grootte van het personeelsbestand of leerlingenaantal. Ideaal voor scholenbouw dus.

Kantoorunits als tijdelijke oplossing

Wie niet direct een permanente plek voor zijn of haar bedrijf wil laten bouwen heeft aan prefab bouw ook een goede optie. Deze manier van bouwen kan namelijk perfect worden ingezet voor tijdelijke of semipermanente scholenbouw. Mocht de vraag van de gebruiker dan ineens of geleidelijk afnemen, dan kan de bouwer de kantoorunits ook snel weer afbreken. Lekker flexibel dus.

Het zelfde geldt voor de combinatie prefab bouw en scholenbouw. Als  een school, bijvoorbeeld door een verbouwing aan het bestaande complex, kortstondig behoefte heeft aan een aantal nieuwe lokalen dan kan deze bouwvorm de oplossing zijn. Niet langer hoeft er dan dure scholenbouw te worden gebruikt om het probleem van een schoolbestuur op te lossen, maar tijdelijke bebouwing neemt alle zorgen rond een verbouwing of een verhuizing weg.

Met deze manier van bouwen is er dus geen enkel excuus meer te bedenken om uw bedrijf niet uit te breiden, uw bedrijfspand niet te verbouwen of om geen nieuw personeel aan te nemen. De oplossing is immers goedkoop en erg snel te realiseren. Maar uw bedrijf dus flexibel en neem direct contact op om een afspraak te maken. De mogelijkheden zijn ook voor uw bedrijf eindeloos.