In roerige economische tijden als deze is het voor veel bedrijven van groot belang om geen grote risico’s te nemen op het gebied van huisvesting. Het is namelijk niet zeker of het bedrijf de komende jaren groeit of kleiner wordt, zowel letterlijk als figuurlijk. Prefab bouw en het gebruiken van kantoorunits is daarom voor veel bedrijven een goede mogelijkheid om snel in te kunnen spelen op de behoefte van de markt zonder daarbij grote kosten te maken en risico’s te nemen.

Begint u een bedrijf en heeft u uw eerste personeelsleden aangenomen? Dan wordt uw huidige etage in een bedrijfsverzamelgebouw zo langzamerhand misschien te klein. Dat is natuurlijk een goed teken, maar u weet nog niet of deze groei de komende jaren doorzet. Laat daarom eens een paar kantoorunits plaatsen. Deze worden volgens prefab bouw neergezet en zijn gemakkelijk uit te breiden of te verkleinen. Dat maakt van prefab bouw de ideale wijze om uw bedrijf flexibel te houden.

Heeft u bijvoorbeeld te maken met een verschuiving van klanten naar de andere kant van het land? Dan is het niet logisch om een tweede kantoor te kopen, maar om het gehele bedrijf te verplaatsen. In dat geval zijn kantoorunits de snelste manier om uw werkzaamheden op een andere locatie voort te zetten.

Kantoorunits zijn slechts één voorbeeld

Prefab bouw biedt nog veel meer mogelijkheden. Voor particulieren bijvoorbeeld. Wie bijvoorbeeld een zorgvragende naaste om zich heen heeft, kan belang hebben bij een wmo unit. Zo’n wmo unit kan bijvoorbeeld bestaan uit een troetelkamer of uitraaskamer. In zo’n ruimte is de zorgvrager kort gezegd helemaal op zijn of haar gemak.

Een wmo unit lijkt misschien een dure aangelegenheid, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door gebruik te maken van prefab bouw kan op een snelle en efficiënte manier een wmo unit worden gebouwd. Deze is bovendien snel aan te passen aan een eventueel veranderende zorgvraag. Door zo’n wmo unit bij uw huis te laten plaatsen krijgt u de mogelijkheid de zorgvrager bij u in de buurt te houden, in plaats van een zorginstelling de zorg te laten verlenen. Dat is natuurlijk niet in geld uit te drukken, maar het is wel prettig als het niet duur en tijdrovend hoeft te zijn.