Veel mensen komen bij de kapsalon Enschede met klachten over hun haar. Het wordt snel vet, oogt futloos, of ze hebben last van een droge hoofdhuid. In dat opzicht eist het dynamische leven van vandaag zijn tol. Uitlaatgassen, een onevenwichtig voedingspatroon, maar ook haarproducten van slechte kwaliteit zijn veelvoorkomende boosdoeners.

De oplossing: kies voor kappersproducten!

Gelukkig is veel haarleed te voorkomen. De oplossing: kappersproducten! Niet iedereen heeft hetzelfde budget, maar dat neemt niet weg dat iedere kappersklant recht heeft op een goed advies.
Wat verstaan we precies onder professionele haarproducten? Dat begint niet bij styling en finishing, maar bij de basis: een goede shampoo en conditioner, en indien nodig een masker of een beschermend serum.

“Maar goedkope shampoos zijn toch ook goed?”

Veel kappers krijgen deze vraag regelmatig te horen. “Wat is er mis met een goedkope shampoo van de drogist? Die zijn toch ook goed?” Door de mooie reclames zou je het haast gaan denken, maar een inspectie van de meeste etiketten op shampooflessen wijst helaas anders uit.

vrouw haar

Vijf redenen om voor professionele haarproducten te kiezen

 1. Agressieve stoffen
  Veel goedkope shampoos bevatten agressieve stoffen als SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate). Dit zijn twee krachtige reinigers die de hoofdhuid als het ware ‘strippen’. Het gevolg: natuurlijke oliën verdwijnen en de hoofdhuid raakt geïrriteerd. Waarom kiezen veel mensen dan toch voor een goedkope shampoo? Heel simpel: zulke shampoos zijn goedkoop en ze produceren lekker veel schuim.
 2. Synthesische siliconen
  Siliconen ‘vullen’ het haar tijdelijk op, zodat het zacht aanvoelt en mooi glanst. Synthetische siliconen zijn echter niet in water oplosbaar, waardoor het siliconenlaagje rond het haar na elke wasbeurt dikker wordt. Het gevolg: verzwaard haar dat snel vet wordt. Professionele producten bevatten zuurstofdoorlatende siliconen die wél in water oplosbaar zijn. In sommige kapsalonproducten worden ze ook wel vervangen door verzorgende oliën.
 3. De pH-waarde
  Professionele producten hebben een pH-waarde die gelijk is aan die van je haar. Door het gebruik van zulke producten wordt de natuurlijke pH-waarde niet aangetast. Hierdoor blijft de vochtbalans behouden en is het kleurresultaat langduriger.
 4. Kwaliteit van de ingrediënten
  Professionele haarproducten bevatten ingrediënten van de hoogste kwaliteit, wat meteen verklaart waarom ze iets duurder zijn. Zo zal de alcohol je haar minder snel uitdrogen.
 5. Optimaal geconcentreerd
  Last but not least: professionele producten zijn geconcentreerder, waardoor je er minder van nodig hebt. Een waardevolle investering dus, waar je lang plezier van hebt!

Elk haar verdient de beste basis

Een goede shampoo en conditioner zijn de basis van een goede look. Een kleine investering, maar het loont de moeite. Als een goede basis ontbreekt, zullen ook de stylingproducten die je daarna gebruikt niet optimaal werken. Professionele kappersproducten geven het haar de gewenste stevigheid, hold, grip en volume. En dat scheelt weer massa’s haarlak én haarleed!