BBQ ook wel barbecue genoemd is het nieuwste product van Thuiswinkelplezier. Het is er dan ook wel weer voor.

De temperatuur buiten is tijdens het schrijven van dit stukje zo’n kleine 30 graden Celsius. Veel mensen hebben geen zin in koken op dit warme tropendagen. Dus draaien de voedselbezorgers, de cafetaria’s en restaurants overuren. Maar ook de bbq wordt tijdens dit soort dagen veel van zolder gehaald. Meestal is het rooster kwijt en is de barbecue nog smerig van de laatste keer dat ie gebruikt werd.

Maar dit alles mag de pret niet drukken. Vaders gaat briketten halen en moeders gaat naar de supermarkt en de slager voor de laatste bbq-aanbiedingen. De kids blijven achter en moeten ervoor zorgen dat de bbq straks weer schoon is en gebruikt kan worden. Dan is het tijd om de barbecue in de tuin uit te stallen. En waar je ook bent (thuis of op de camping) plotseling staan er allemaal mensen om je heen. Deze buren en vrienden nodigen zichzelf vaak uit. Met een fles wijn of een kratje bier komen ze spontaan je erf op en eigenen zich alvast de beste plaats toe. Maar gezellig is het altijd! Nog beter zou het zijn als je in de buurt een paar muzikanten hebt wonen. Want ook een muziekje bij de bbq is tegenwoordig onmisbaar. En wat is nu leuker dan live-muziek in je eigen tuin? Maar misschien draaf ik nu een beetje teveel door. Dit zijn eigenlijk dingen voor een groot buurtfeest of straatfeest, u kent ze wel.

Maar goed, wilt u een BBQ kopen? Het aanbod is groot. Tegenwoordig is de tafelbarbecue heel erg gewild, maar de gas bbq loopt ook als een trein. Echter, de ouderwetse kooltjes met aanmaakblokjes bbq is nog steeds de meest populaire. Ga naar onze kookwinkel en zoek er eentje uit.