Vakanties in eigen land worden steeds populairder en dat is ook geen wonder. Er valt namelijk heel veel te ontdekken in ons waterrijke landje. De meest aangewezen weg om meer te ontdekken van al dat moois op een luxe manier is via dat overvloedige water, bijvoorbeeld met een motorjacht. Op deze manier kunt u op een ontspannen manier vele mooie bestemmingen bereiken. Bij mooi weer is het varen op zich al een genot en u kunt volop van de natuur en de omgeving genieten. Als het weer even tegenzit, zoekt u een aanlegpunt met een bezienswaardigheid, in Nederland zijn vrijwel overal havens beschikbaar voor luxe motorjachten. Ervaar de vrijheid van een vakantie op het water en geniet van Nederland op een andere manier. Wat zijn de mooiste plaatsen om naar toe te gaan met een luxe motorjacht?

1. De Biesbosch

Een van de mooiste natuurgebieden die bevaren kunnen worden, is de Biesbosch. Dit gebied ligt tussen Noord-Brabant en Zuid-Holland in en beslaat ongeveer 90 km². Dat betekent dat er een wereld ligt om ontdekt te worden. Geniet van de karakteristieke planten die goed gedijen in het vochtige gebied. Ook vogels komen graag op deze plaats. Houd wel de vaarroutes aan en controleer bij twijfel zeker de diepte van het water, want u zou niet de eerste schipper zijn die zijn jacht vastvoer op een zandplaat.

2. Willemstad

Een van de meest geliefde havens in Nederland is de haven van Willemstad. Dit sfeervolle stadje ligt precies daar waar het Hollandsch Diep en het Volkerak elkaar tegenkomen. Niet alleen de haven van het stadje is gezellig, ook het stadje zelf is de moeite van een bezoekje waard. De bekendste gebouwen van Willemstad zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, de Heilige Maagd Mariakerk en het Arsenaal. Gooi de trossen los en ga op weg naar dit sfeervolle stadje.

3. Het Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is geliefd bij veel watersporters. Niet alleen omdat het gezellige plaatsje Port Zélande een bestemming is die geen Nederlander onbekend mag zijn, maar ook omdat de natuur rond dit meer prachtig is en er vele planten- en diersoorten te vinden zijn. Andere havens vindt u bijvoorbeeld bij Ouddorp, Herkingen en Bruinisse.

4. Woudrichem en Heusden

De kleinere vestingstadjes Woudrichem en Heusden liggen niet eens zo ver van elkaar verwijderd. Het is slechts een landtong die hen scheidt en via de rivieren de Maas en De Bergsche Maas kunt u zo van het ene naar het andere plaatsje varen. Ideaal voor een cultureel dagtripje met een luxe motorjacht!

5. Antwerpen

Wellicht kijkt u enigszins verbluft naar de naam van de stad, want we zouden toch in Nederland blijven? Luxe motorjachten kunnen ook over de grens heen en dan is Antwerpen een schitterende bestemming. Deze levendige stad ontdekken per boot is een ervaring die niet veel mensen zullen beleven.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie bestemmingen binnen en buiten Nederland te noemen. Ga de uitdaging aan en laat uzelf verrassen door de pracht van een land vanaf het water.