Beperk je keuzes tot een favorietenlijst van boot types/categorieën en maak korte lijsten van functies die je nodig heeft, functies die je zou willen, en functies die je wilt vermijden.

Kies de juiste dealer

je wilt de juiste boot-merk-dealer combinatie vinden. Zoek een gecertificeerde dealer. Stel dezelfde vragen aan elke dealer, om ‘appels met appels’ te kunnen vergelijken. Misschien weet je nog niet de exacte boot die je wilt, maar je weet wat voor ervaring en service je verwacht, wees dus niet bang om harde vragen te stellen.

Denk aan garanties

Onderzoek de garanties van elke boot die je overweegt. Garanties zijn waardevol en zouden je beslissing moeten beïnvloeden. Sommige garanties zijn overdraagbaar, hetgeen een verkoopargument kan worden als je je besluit te boot verkopen. Een goede manier om dit te doen is om naar referenties te vragen. Controleer ook de serienummers van het model met het modeljaar alvorens afscheid van je geld te nemen. Als je een gebruikte boot koopt is controleer ook of er geld verschuldigd is door de vorige eigenaar.

Houd een logboek bij

Op de botenshow en als je langs plaatselijke dealers gaat, documenteer alles: neem foto’s van het dashboard, het kombuis, het hoofd, enz. Maak notities, of neem je ​​reacties op met een recorder .

Hoe lang duurt het om de juiste boot te vinden ?

Surf op het internet voor vergelijkbare gebruikte boten die verkocht worden. Kijk op meerdere sites, waaronder sites die gespecialiseerd zijn in gebruikte boten.

Test het op het water

Weet je dat je een boot kan testrijden met een proefvaart? De manier waarop een boot zich gedraagt en de manier waarop het op het water voelt zijn belangrijke overwegingen. Breng je familie mee tijdens de proefritten en probeer de boot in dezelfde omstandigheden te testen waarin jij het zal gebruiken. Probeer dit te doen wanneer de zee matig is en niet wanneer het water kalm en vlak is, zodat je een idee kan krijgen van hoe de boot presteert.