Tips en advies voor het vergelijken van matrassen

Heeft u wel eens last van slapeloze nachten? Dan wordt het tijd dat u eens gaat kijken naar uw matras. Is uw matras misschien te hard of te zacht voor uw rug? Dit kan namelijk rugklachten veroorzaken, maar ook in de schouders en in de nek kan het na verloop van tijd pijn gaan doen. Er zijn verschillende matrassen die geschikt zijn om deze klachten aan te pakken, maar daarvoor moet u eerst matrassen vergelijken.

Wij hebben voor het schrijven van dit artikel over matrassen gebruik gemaakt van de informatie die we vonden over matrassen vergelijken op MatrasFactory.nl, een online matrassen specialist.

Polyether, koudschuim en traagschuim matrassen vergelijken

Polyether matrassen hebben een kern van polyurethaanschuim. Als u dit matras dagelijks wilt gebruiken dan wordt het aangeraden voor mensen die ongeveer 40 kg wegen. Het is echter een matras dat maar kortere tijd mee gaat omdat het een gesloten cel structuur heeft.

De eigenschappen van polyether zijn dat het minder ventilatie biedt, een goedkoper matras is, redelijke vochtregulatie biedt en matig tot redelijke conformiteit kan verzorgen. Koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan, het heeft echter een open celstructuur waardoor de veerkracht toeneemt, er kan hierdoor geen kuil ontstaan als u aan het slapen bent. Dit materiaal zorgt voor een goede ventilatie, een goede vochtregulatie en een goede conformiteit.

Dan zijn er nog traagschuim matrassen, deze zijn gemaakt van polyurethaanschuim. Het verraderlijke van traagschuim matrassen is dat ze niet geheel bestaan uit traagschuim, maar alleen de afdeklaag is van traagschuim. Dus de kern is van een ander materiaal, vaak pocketveren of koudschuim.

De eigenschappen van traagschuim zijn als volgt: druk verlagende werking voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren, goede conformiteit, redelijke vochtregulatie en een redelijke ventilatie. Er zijn nu drie materiaalsoorten verder uitgewerkt en op deze manier kunt u de andere materiaalsoorten ook bekijken voor matrassen vergelijken.

Nog meer materiaalsoorten voor matrassen vergelijken

U kunt dan nog kijken naar een binnenveringsmatras en naar bijvoorbeeld latex en Talalay Latex matrassen. Latex is erg soepel, biedt goede conformiteit en zorgt voor een redelijke vochtopname en regulatie. De ventilatie is redelijk en latex kan warm aanvoelen.Talalay latex matrassen zijn daarentegen, dankzij het geoptimaliseerd productieproces, zeer goed ventilerend en zeer goed vochtregulerend. Talalay heeft een open celstructuur en is binnen de matrassen-branche het beste van het beste.

U weet nu welke materiaalsoorten er zijn en wat de mogelijkheden hiermee zijn. Het is nu aan uzelf om te ontdekken wat het beste bij u past, u kunt ook altijd een advies in gaan winnen bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. U kunt dan samen matrassen vergelijken en bekijken uit hoeveel matrassen u kunt kiezen en uiteindelijk maakt u toch zelf de keuze voor het best liggende matras.

Matrassen vergelijken kunt u zelf doen

Als u matrassen gaat vergelijken, dan is het verstandig om op een aantal aspecten te letten. Het kan zijn dat u allereerst naar de prijs kijkt, maar dat is iets wat u toch even moet bewaren voor later. Het beste kunt u beginnen met de materiaalsoort. Er zijn namelijk diverse soorten matrassen, die we hieronder opgesomd hebben:

  • Koudschuim matrassen
  • Polyether matrassen
  • Latex matrassen
  • Traagschuim matrassen
  • Pocketvering matrassen
  • Binnenveringsmatrassen

De meeste matrassen zijn afgedekt met een afdeklaag van verschillende combinaties, hierbij kunt u denken aan traagschuim, latex of polyether.

Matrassen vergelijken op internet

Internet is de plaats waar u gebruik kunt maken van matrassen vergelijken. Maar let u er bij het matrassen vergelijken wel op dat u kijkt naar uw eigen situatie, de duurzaamheid van een matras en materiaal is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, te weten het gewicht van de slaper, medicijngebruik, kwaliteit en de mate van uw transpiratie.

U kunt een specifieke wens hebben voor een speciaal matras, dan kunt u daar op gaan vergelijken, maar wanneer u geen specifieke wensen heeft dan kunt u alle matrassen met elkaar vergelijken. Het gaat er dan natuurlijk om dat u een matras gaat vinden waar u lekker op kunt liggen.

Heeft u last van rugklachten of inslaapproblemen? Dan kan een traagschuim matras een goede keuze zijn, veel mensen merken dat hierdoor de klachten afnemen en dat zij hierdoor beter in slaap kunnen komen. Maar bedenk dan wel dat traagschuim een temperatuur-gevoelig materiaal is en koud en hard kan aanvoelen in onverwarde slaapkamers en weer zweterig en zacht als het heel warm is in de slaapkamer.

Het kan ook zijn dat u overmatig zweet, dan kunt u maar beter geen latex matras nemen maar dan kunt u beter andere matrassen vergelijken.