Wie Frankrijk als vakantieland noemt, denkt aan kamperen. Mede daarom gaan veel Nederlanders met de auto naar Frankrijk. Vaak ben je al binnen 24 uur op je vakantiebestemming in Frankrijk aangekomen. Er zijn wel enkele tips die je mee kunt nemen als je met de auto naar Frankrijk gaat:

  • Verzeker jezelf ervan dat je genoeg kennis hebt van het Franse wegennet. Tegenwoordig kun je bij vele routeplanners voor in de auto ook buitenlandse kaarten kopen, maar het kan geen kwaad om voor de zekerheid ook een papieren kaart mee te nemen als je op vakantie gaat naar Frankrijk.
  • Vermijd zwarte zaterdag: dit is de allerdrukste dag op de wegen!
  • Er zijn vele tolwegen in Frankrijk. Dit kost natuurlijk geld, dus zorg dat je daarop voorbereid bent.
  • Wanneer je een erge lange reis voor de boeg hebt: neem genoeg pauze! Zeker wanneer je met kleine kinderen reist, is het wellicht raadzaam om een overnachting ergens in te plannen.

Er is natuurlijk ook van alles te doen in Frankrijk. Bepaalde festiviteiten keren jaarlijks terug, zoals het filmfestival van Cannes, de 24 uur Le Mans, de Tour de France. 14 juli is een nationale feestdag is die vrijwel overal in Frankrijk wordt gevierd met feest en vuurwerk.

Ook op het gebied van cultuur en natuur is er genoeg te doen tijdens je vakantie in Frankrijk. Zo kun je kastelen bezoeken, maar controleer dan wel eerst even of deze opengesteld zijn voor publiek en of ze geopend zijn op de tijd dat jij langs wil.

In Frankrijk zijn er ook vele mooie natuurparken, zowel beschermd of onbeschermd. Dit bied je de kans om unieke dier- en plantsoorten te spotten tijdens je vakantie in Frankrijk.