In mijn ogen zijn kunststof onderdelen een absolute afknapper als het wordt toegepast in kunst. Het is natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar ik vind dat kunst niet moet gemaakt van dit materiaal. Wat ik echt kunst vind is bijvoorbeeld een mooi schilderij of een stuk steen waarmee wordt gebeeldhouwd. Het blijft altijd fascinerend om te zien dan kunstenaren materialen als hoeksteunen gebruiken om hun werk af te maken. Het gebruik van hoeksteunen is in mijn ogen alleen voor in de bouw. Met een tweetal hoeksteunen zorg je ervoor dat een tafelblad stevig blijft, je maakt er toch geen kunstwerk mee? Het zelfde geldt voor meubelwielen. Hoe vaak zie je wel niet dat meubelwielen worden gebruikt om bepaalde kunstwerken een dynamische twist te geven?  Het is onzin om dergelijke materialen voor andere doeleinden dan de bouw te gebruiken. Persoonlijk vind ik het zelfs schandalig. Hoe kun je nou verwachten dat kunstliefhebbers het gebruik van kunststof onderdelen gaan accepteren? Dat is toch gewoon een zonde als je het mij en al mijn vrienden vraagt. Ik mag dan wel niet zo veel vrienden hebben, maar twee meningen zijn er toch al meer dan een.

Meubelwielen zijn uit de tijd

In het dagelijks leven worden meubelwielen haast niet meer toegepast. In het verre verleden kwam het nog wel eens voor dat deze units gebruikt werden om stoelen of zelfs tafels te verrijken. Tegenwoordig is het alleen maar onhandig en zijn de toepassingen zeer beperkt. Het gebruik van hoeksteunen daarentegen blijft wel populair in de wereld van de bouw. Op bijna iedere locatie wordt tijdens het monteren van het dak gebruik gemaakt van hoeksteunen. Om niet te ver af te dwalen wil ik toch nog even mijn statement over kunststof onderdelen duidelijk maken. Het zou verboden moeten worden om kunststof onderdelen zoals meubelwielen toe te passen in de wereld van de kunst. Kunst is artistiek, daar moet je gewoon niets aan willen veranderen.