Uit een recent onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van een aantal belangrijke personen is gebleken dat groepsverblijf Overijssel een steeds populairdere bestemming wordt. Met name onder jongeren is het natuurkampeerterrein een grote trekpleister.

Jongeren gaven in het onderzoek aan belang te hebben bij een plek waar ze niet gestoord werden door hun ouders. Op groepsverblijf Overijssel is de keuze aan activiteiten gigantisch. Zonder dat de ouders mee hoeven te komen kunnen de jongeren dus rustig hun gang gaan. Bij een natuurkampeerterrein als deze is het wel van belang dat de ouders weten waar hun kind verblijft. Bij inschrijving wordt alle jongeren dus gevraagd om het telefoonnummer van hun ouders. Dat telefoonnummer wordt vervolgens door groepsverblijf Overijssel gebeld om te checken of het niet om een nep nummer gaat. Als het juiste nummer is doorgegeven krijgen de jongeren toegang tot het natuurkampeerterrein. Blijkt dat er een oplichter aan de slag is geweest, dan wordt de toegang in de meeste gevallen geweigerd en moet de persoon rechtsomkeert maken. Groepsverblijf Overijssel geeft aan streng om te gaan met deze regel omdat het einde anders helemaal zoek is. Zonder controle op het thuis adres kan iedereen zomaar binnenlopen. Om terug te komen op het onderzoek, dat in opdracht van groepsverblijf Overijssel werd uitgevoerd, kan het volgende worden gesteld. De zaken gaan goed, maar er valt nog meer te verdienen als het gaat om de positionering van het natuurkampeerterrein. Momenteel is de geografische opzet van het grote grasveld namelijk nog niet optimaal. Er zouden veel meer tenten op het veld kunnen passen.

Natuurkampeerterrein wordt anders ingericht

Doordat het natuurkampeerterrein nu op een efficiëntere manier wordt ingericht bestaat de kans dat de klandizie toeneemt. Omdat groepsverblijf Overijssel in de afgelopen jaren een flinke groei heeft doorgemaakt, proeft de eigenaar grote winsten. Het natuurkampeerterrein wordt nu zo ingericht dat er minimaal 15 extra tenten en caravans geplaatst kunnen worden. Uiteraard betaalt iedereen de volle mep voor een plekje, waardoor de omzet sterk zal stijgen. Iedereen moet het uiteraard nog wel naar zijn of haar zin hebben, en daarom wordt er nu gewerkt met sterke kortingen op de douchemuntjes. Het geld moet immers ergens vandaan komen.