De negroamaro wijndruif, een blauwe druif die bekroonde rode wijnen geeft. Ontdek de bekroonde negroamaro wijndruif.

De fantastische Italiaanse rode wijn Domiziano Negroamaro is tijdens de Nationale Huiswijn Competitie dit jaar door de vakjury van Proefschrift bekroond tot de beste rode wijn in zijn prijsklasse. Een geweldige bekroning van deze volle ronde rode wijn. De vakjury heeft deze wijn gekozen uit meer dan tweehonderd wijnen. Voorgaande wijnoogsten van Domiziano Negroamaro hebben twee keer dit gewaardeerde Proefschrift Wijnconcours gewonnen.

De bekroonde Domiziano is geproduceerd van Negroamaro wijndruiven en deze druif is afkomstig uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië. Apulië is geografische gelegen in de “hak” van de laars van Italië. De goede wijnproducent Cantine Due Palme produceert hier een wijn die een volle smaak heeft, zeer krachtig is en een zachte verfijnde afdronk heeft. Deze wijn is goed te drinken zonder erbij te eten en leent zich dan ook goed als aperitief. De Negroamaro wijn is goed te combineren met bijna alle pasta als ook vleesgerechten. Deze Domiziano is nu goed op dronk maar kan tot vier jaar na de druivenoogst worden bewaard.

Negroamaro druiven zijn blauwe druiven die van oorsprong groeien in Italië. Negroamaro komt met name voor in de regio Apulië. Negroamaro kent veel synoniemen zoals Abbruzzese, Albese, Arrise, Jonico, Mangiaverme, Negro Amaro, Nero Amaro, Nero Leccese, Nicra Amaro, Niuru Maru en Uva Cane. Deze druif wordt voornamelijk gebruikt voor zogenaamde blendwijnen. Naast rode alcoholrijke blendwijnen geven negroamaro druiven ook mooie rosé’s en mooie volle rode wijnen een redelijke tijd bewaard kunnen worden in de wijnkelder of klimaatkast. Helaas is er over de  geschiedenis van de Negroamaro weinig bekend. Er wordt echter aangenomen dat de Negroamaro druif van oorsprong uit Griekenland is geïmporteerd. De druif is stabiel en goed bestand tegen ziektes of schimmels. Negroamaro gedijt goed in droge gebieden en geeft wijnen van een goede kwaliteit. Negromamaro wijnen zijn meestal zwart van kleur en hebben een fijn bittertje in afdronk.

De wijn Nero Negroamaro is heerlijk om zo te drinken, maar is zeker ook een prima combinatie bij bijvoorbeeld stevige pastagerechten met volle kruidige sauzen en bij vleesgerechten en lichte wildgerechten. Wilt u een hapje bij de wijn op tafel zetten, dan zijn romige kaassoorten een perfecte combinatie met Domiziano wijnen van de Negroamaro druif. Wijnen van de Negroamaro wijndruif zijn te koop bij de wijnhandel.