Becker wijnHet wijnbedrijf Becker-Landgraf ligt in het hart van het mooie Rheinhessen. De glooiende heuvels in dit grootste wijngebied van Duitsland (ca. 26.000 hectare) reiken tot zover het oog kan zien. Julia Becker en
Johannes Landgraf en namen pas in 2005 het bedrijf van vader Becker over. Johannes verliet Weingut Landgraf om samen met zijn vrouw Julia Weingut Becker-Landgraf in Gau-Odernheim te starten.

Waardering

Wij volgen Becker-Landgraf al sinds 2007 en bezochten Johannes en Julia voor de eerste keer na een tip van een lokale liefhebber. De belangrijke Duitse  Wijngids ‘Deutschslands Weine’ van Gerhard Eichelmann schreef pas in 2006 voorzichtig over dit jonge wijnbedrijf. Inmiddels worden ze gewaardeerd met drie-en-een-halve ster ***(*) van de maximaal haalbare vijf sterren (*****). Dit betekend dat zij door deze gezaghebbende wijnschrijver tot de top 15 van Rheinhessen gerekend worden. Een geweldige opmars en een beloning voor het harde werken in de wijngaard en de kelder.

Dubbele passie

Alle wijnen hebben op het etiket het logo j2 wat staat voor de kracht van dubbele passie, zoals ze het zelf mooi noemen. Gezamenlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze zuivere wijnen. De wijnen zijn overigens niet biologisch gecertificeerd, maar volgens Johannes zeker zo schoon en zuiver als de wijnen met een certificaat. Ze gebruiken geen pesticiden en herbiciden en zelfs nauwelijks gekweekte gisten. Dit zorgt voor veel kleur, expressie en zachte zuren in de wijnen.

Assortiment

Het assortiment in onze wijn webshop van Becker-Landgraf bestaat uit Riesling, Weissburgunder (Pinot Blanc) en Grauburgunder (Pinot Gris) voor de witte wijnen. De rosé en de rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van de Spätburgunder (Pinot Noir) druif. Ze bezitten ook een klein perceel St-Laurent druiven. De basiswijnen, ofwel Gutsweinen, zijn vooral fruitig en doordrinkbaar. De Ortsweinen vormen ‘middenklasse’ en hebben bewaarpotentieel van een paar jaar. Ze zijn voller en complexer. De Lagenweinen zijn de wijnen van druiven van specifieke wijngaarden die Julia als ‘Erstklassig’ heeft aangewezen. Deze wijngaarden kan je de Grand Cru wijngaarden rond het dorpje Gau-Odernheim noemen. Hier komen de  eersterangs  druiven vandaan die de basis vormen voor de fijnste en beste wijnen. De Lagenwein ‘Rosenberg’ uit de gemeente Biebelnheim in Rheinhessen is de basis voor grote Becker-Landgraf Spätburgunders die pas ontwaken na 5 jaar opleggen.

Becker wijnen bestellen

Wijn bestellen van Becker gaat voordelig en heel eenvoudig in onze online webwinkel.