Heeft u nog een oude kamerthermostaat, die u met de hand bedient? In de ochtend draait u de thermostaat omhoog en ’s avonds voor het slapen gaan weer naar beneden? Het is aan te bevelen om deze handmatige thermostaat te laten vervangen door een slimme thermostaat, die digitaal werkt. Het is zeker dat u met een moderne kamer thermostaat meer energie bespaart. Op de ouderwetse manier van thermostaatbediening gaat nog wel eens onnodige warmte verloren. U denkt er bijvoorbeeld niet elke dag aan om de temperatuur te regelen. Of u vergeet de thermostaat omlaag te zetten, wanneer u naar bed gaat.

Optionele kamerthermostaten

Een slimme thermostaat kan met een afstandsbediening bediend worden. De prijs van dit type kamerthermostaten is wel ietsje duurder, maar u krijgt er aardig wat voor terug. U kunt zelf een programma instellen voor het aan- en uitzetten van de verwarming in de diverse kamers in huis en de gewenste temperatuur inprogrammeren voor een langere periode. In het apparaatje zijn allerlei handigheidjes ingebouwd. Zo reageert deze optionele thermostaat op beweging in huis. Signaleert de thermostaat geen beweging? Dan gaat de kamertemperatuur meteen omlaag. U kunt de klokthermostaat precies instellen op uw leefwijze. Ook het afleesscherm is anders. Deze is groter, meer verlicht en heeft extra functionaliteiten zoals een klokje. Zo kunt u doorlopend de tijd aflezen. Ook zomer- en wintertijd worden automatische geregeld door de thermostaat zelf. Natuurlijk kunt u incidenteel zelf nog wel wat aanpassen, ondanks dat u de klokthermostaat op tijden heeft geprogrammeerd. U kunt zelf de temperatuur bijstellen, wanneer u het niet warm genoeg vindt. Dit kan ook met de afstandsbediening.

Waar koopt u een digitale kamerthermostaat?

Zo’n instelbare slimme thermostaat kunt u bij elektronikawinkels en in – online shops kopen, maar ook via een aantal grotere energieproviders. Informeer naar de diverse modellen, want de ene thermostaat heeft meer mogelijkheden dan de andere. Stelt u zich voor dat uw thermostaat op de minuut af aan en afslaat en te regelen is vanaf een afstandsbediening, eventueel buitenshuis. Het kan niet anders dat u dan energie bespaart. Het is tijd om uw handmatige thermostaat te vervangen!