Voor wie nog nooit gebruikt heeft gemaakt van klinknagels kan dit een zeer interessante tekst zijn. Voor mensen die regelmatig de stoute handschoenen aantrekken en het leuk vinden om zelf te klussen is het gebruik van draadproducten onvermijdelijk.

Vaak wordt het belang van dit soort materialen echter onderschat. Niet meer dan eens komt het voor dat mensen de toepassing ervan gewoon overslaan. De gevolgen hiervan zijn natuurlijk catastrofaal. Het is een volstrekt duidelijk verhaal dat meubelpoten worden gebruikt bij het maken van meubels. Daar kan niemand iets tegenin brengen. Door deze tekst zorgvuldig te lezen kunnen klussers er zich bewust van worden dat meubelpoten ook gebruikt kunnen worden in andere situaties. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op het gebruik van verschillende draadproducten. U zult zien dat het gebruik van klinknagels vaker voorkomt dan gedacht. In de volgende paragraaf wordt nader ingegaan om de hierboven beschreven toepassingen van verschillende technische producten. Leest u dus met een gerust hart verder.

Meubelpoten in de muziekindustrie

Het gebruik van meubelpoten wordt tegenwoordig ook toegepast in de muziekindustrie. Er schijnt zelfs een gitaar te zijn gemaakt uit een enkele meubelpoot. Als snaren werden drie draadproducten gebruikt. Het instrument klinkt uiteraard niet zoals de reguliere gitaar, maar het is toch noemenswaardig. De snaren werden trouwens vast gezet met een drietal klinknagels. Op deze manier hebben drie totaal verschillende technische producten hun intrede gedaan in een andere wereld. Wie had ooit gedacht dat meubelpoten zouden worden vervaardigd tot muziekinstrument? Niemand, als je het mij persoonlijk vraagt. Ik blijf het een bijzonder verhaal vinden. Ook het gebruik van draadproducten in deze sector is opvallend. Het komt wel regelmatig voor dat kunstenaren gebruik maken van draadproducten, maar muzikanten zijn nog nooit eerder in aanmerking gekomen. Tot voor kort werden alle hierboven genoemde producten uitsluitend in de daarvoor gebruikelijke toepassing geïnstalleerd. Nu ook de klinknagels worden gebruikt als bevestigingsmethode voor snaren is het schaap van de dam. Het zou wel eens heel goed de eerste stap kunnen zijn naar een nieuwe dimensie.