Ben je weleens in Zuid Afrika geweest? Het land van de prachtige zonsondergangen, de mooie zee, het geweldige dierenleven en de lieve en gastvrij bevolking?

Zuid Afrika is een ontzettend veelzijdig land en dat is om meerdere redenen zo. Rijk aan vele culturen vind je Zuid Afrika eigenlijk elke bedenkbare afkomst, naast de oorspronkelijke bewoners. Naar het Swahili, zal je je tijdens je reizen zuid Afrika ook prima kunnen redden in het Engels. De meeste mensen spreken prima Engels en verstaan jou ook prima.

Zuid Afrika is een groot deel en daarom is elke uithoek weer anders. Op de savanne tijdens je safari Zuid Afrika tref je de meest imposante dieren zoals de zogenaamde ‘big five’: de leeuw, de luipaard, de Buffalo, de neushoorn en het nijlpaard. Maar er zijn natuurlijk nog zoveel andere dingen in Zuid Afrika, er zijn zelfs pinguïns in Zuid Afrika aan de kust in het Zuiden. Laatste plek waar je ze zou verwachten natuurlijk, maar de pinguïns leven hier al duizenden jaren en gedijen prima.

Zuid Afrika is goed ingesteld op toerisme, maar zorgt er ook zeker voor dat het land niet ten onder gaat om al dat toerisme. Er zijn ook grote gebieden beschermd, om te zorgen dat de wilde dieren zich daar relatief ongestoord kunnen voortbewegen en voortplanten. Er zijn ook fokprogramma’s voor bijvoorbeeld zeldzame soorten zoals witte leeuwen. Dit soort fokkerijen zijn soms ook te bezoeken tijdens je safari zuid Afrika. Verdiep je daarop van te voren in als je dit graag wilt ondernemen.

Kortom, er is dus echt meer dan genoeg te doen in zuid Afrika als je van mooie natuur houdt, graag vee dieren wil zien en bovendien is het ook nog vaak lekker weer. Kun je dus ook nog even heerlijk in de zon liggen tijdens je reizen zuid Afrika.