Oostenrijk is synoniem met wintersport. Het land biedt veelzijdige skifaciliteiten, een populaire après-ski en een gemoedelijke landsaard. Oostenrijk is al jarenlang het favoriete wintersportland van de Nederlanders. U vindt hier ook alles. Van professionele skipistes en gletsjers tot uitgestrekte skigebieden voor volwassenen en kinderen van alle niveaus. En dat niet alleen. U kunt ook prima snowboarden op de pistes, of wandelen en langlaufen door de schitterende omgeving van de Oostenrijkse regio’s. 

Oostenrijk is toonaangevend op wintersportgebied

Oostenrijk bekleedt al lang de koploperpositie in de wintersportbranche. In Oostenrijk vindt u vele honderden verschillende skigebieden en een veelvoud aan bestemmingen. De veelzijdigheid van het landschap en de bergen is een belangrijke meerwaarde van wintersporten in Oostenrijk. Andere pluspunten zijn de gastvrije houding van de bevolking, de gezelligheid ná het skiën, wandelen of langlaufen en de relatief goedkope wintersportreizen. De prijs-kwaliteitverhouding van een wintersport in Oostenrijk is bijzonder goed.

Vele sneeuwzekere gebieden in Oostenrijk

Wintersport in Oostenrijk staat garant voor een onvergetelijke vakantie. De winterse omstandigheden zijn uitstekend, met diverse sneeuwzekere gebieden als Gerlos, Hintertux, Sölden, Obertauern, Lech en Mölltal. En bovendien hebt u er vaak een heerlijk zonnetje bij. Indien u met uw familie op wintersportvakantie gaat, is er voor elk wat wils. Minder steile heuvels en hoge Alpentoppen wisselen elkaar af in het mooie landschap. De skigebieden zijn goed bereikbaar en kindvriendelijk. Oostenrijk is ook een goed wintersportland voor beginnende skiërs of langlaufers. Er zijn ruim voldoende skischolen die u of uw reisgenoten de eerste beginselen van het skiën of langlaufen kunnen bijbrengen.

Een onbezorgde wintersportvakantie in Oostenrijk

De Oostenrijkse regio’s Karinthie, Tirol en Salzburgerland hebben veel te bieden waar het een wintersportvakantie aangaat. De hotel- en sportvoorzieningen zijn optimaal ingericht voor een onbezorgde winterse vakantie. Wintersport in Oostenrijk schenkt vertier voor jong en oud en voor beginners en gevorderden. Begint het bij u al te kriebelen? Kijk dan eens verder op de website van Berg en Meer Alpenvakanties. Als specialist in wintersportvakanties Oostenrijk kunnen wij u vast en zeker een vakantie op maat aanbieden. U vindt vele mooie accommodaties op onze website Bergenmeer.nl, waar u zelf ook een wintersportvakantie geheel naar uw eigen wens en groep kunt samenstellen.