De ideale manier om wakker te worden of juist om mee weg te drijven naar dromenland: even lekker radio luisteren! Ook is het luisteren van radio voor veel mensen onmisbaar tijdens de werkdag en dat is natuurlijk ook niet zo gek: het is bewezen dat je concentratie verbeterd met een muziekje op de achtergrond.

Eerder, en dat is eigenlijk nog niet eens zo lang geleden, had je een fysieke radio nodig om radio te kunnen luisteren. Zodoende had je dus altijd een stopcontact nodig of batterijen om te kunnen luisteren. Het kan natuurlijk voorkomen dat je beiden niet voor de hand hebt. Bovendien werkte een gewone radio natuurlijk ook via de ether en was het soms veel zoekwerk om je favoriete radiostation te vinden of dat ene leuke radiostation weer terug te vinden.

Online radio luisteren

Tegenwoordig kan dat gelukkig allemaal wat makkelijker en zijn bijna alle radiostations ook online te beluisteren. Online radio is helemaal van nu en er zijn dan ook diverse sites waar al deze radiostations al voor je op een rijtje staan. Dat maakt het natuurlijk nog makkelijk om snel van je favoriete radiostations te genieten.

Geluid streamen

Veel van deze sites werken met MP3-streams, die universeel zijn en op veel devices te beluisteren zijn. Dit houdt dus in dat je deze streams niet alleen op de pc of laptop kunt afspelen maar ook vanaf je tablet of je smartphone. Het feit dat je radio luistert via je mobiele device of je computer, doet bovendien niets af aan de kwaliteit van de stream. Het gaat altijd om een live doorgave van de radio, dus live radio via internet is net zo live als live radio via de ether. Het is alleen allemaal eigenlijk nog wat makkelijker. Het is bijvoorbeeld ook ideaal voor op je werk, vanaf je eigen laptop of bijvoorbeeld doorgegeven vanaf een bluetooth device.