Schipperspetten zijn lang onderdeel geweest van het Nederlandse straatbeeld. In vroegere tijden werden ze, vanzelfsprekend, gedragen door schippers, maar niet alleen op zee. Ook aan wal werd de schipperspet gedragen. Op zee diende het als bescherming tegen weer en wind, aan wal was het een symbool van status en een teken dat je je vak verstond. Met de tijd is de schipperspet uit het straatbeeld verdwenen, maar zoals wel vaker in de modewereld gebeurt, wat uit is kan ook weer in raken. En inderdaad, dit geldt dus ook voor de schipperspet!

Wil je een schipperspet kopen? Ga dan naar een hoedenspeciaalzaak of kijk ook eens online. Dit is een goede manier om jezelf te oriënteren en uit te vinden wat voor jou de mooiste schipperspet zal zijn. En bekijk ook eens de verschillende materialen.

Schipperspetten zijn o.a. verkrijgbaar in leer; dit materiaal geeft de pet een luxere uitstraling. Deze zijn vaak gevoerd met viscose wat zorgt voor een comfortabele dracht en waterdichtheid. Praktisch en stijlvol tegelijk dus!

Een ander geschikt materiaal voor een schipperspet is wol; vaak is dit een mix van hoofdzakelijk scheerwol met bijvoorbeeld polyamide. Dit zorgt voor een klassieke uitstraling en een goede bescherming tegen de kou.

En voor het zomerseizoen, denk dan eens aan een schipperspet model van katoen. Als bescherming tegen de zon tijdens wandelingen, fietstochten of dagjes op het strand. Ook misschien leuk voor de kinderen, schipperspetten zijn in alle maten en soorten verkrijgbaar. Voor de kinderen zijn er schipperspetten met diverse speelse motiefjes en printjes, denk hierbij bijvoorbeeld aan blauw met wit gestreept, leuke ankertjes in blauw met goud en zeemansemblemen.

Wil je een schipperspet online bestellen? Dit is een goed idee, het aanbod op internet is erg groot, groter dan in de meeste winkels. Maar hoe bepaal je de juiste maat voor jou? Daarbij kunnen we je helpen. Je hoofdmaat bepaal je als volgt; leg een normale centimeter om het dikste gedeelte van je hoofd, vlak boven de oren. Is dit bijvoorbeeld 56 cm, dan is je hoofdmaat 56 cm. Staat jouw hoofdmaat er niet precies bij? Het beste is om dan verder te zoeken naar een schipperspet model dat wel in jouw maat beschikbaar is. Heb je veel haar? Dan kan je overwegen een maatje groter te nemen en bijvoorbeeld je haar er onder te stoppen waardoor de pet beter zal blijven zitten, maar dat hangt af van je persoonlijke voorkeur of de reden waarom je een schipperspet wil dragen.