Sfeerhaarden, met bio ethanol, Schoon omgaan met onze planeet

Houten sfeerhaarden

Sfeerhaarden zie je steeds meer op verschillende plaatsen binnen de huizen. De sfeerhaard kan via verschillende brandstoffen branden. Zo heb je een haard die kan worden aangestoken met hout. Deze manier heeft veel voordelen omdat dit vuur niet is te vervangen dan elektrisch of gas. Het houten vuur geeft echt het knus en authentieke gevoel.

Elektrische Sfeerhaarden

Elektrische sfeerhaarden zijn die eigenlijk alleen maar elektriciteit nodig hebben en dan duurt het even voordat het op volle sterkte is en geeft de haard warmte af. Het nadeel is wel dat het nog wel veel stroom kost en dus soms in de koudere maanden wat hoger uit kan vallen dan normaal. Het voordeel is wel dat je deze kachel overal kunt neerzetten waar jij dat wilt? aan de muur op het plafon maakt niet uit waar. De kachel heeft alleen stroom nodig en dat is het.

Gas sfeerhaarden

Gas sfeerhaarden is een sfeerhaard wat steeds meer verdwijnt. Ze gaan of naar de elektrische heen of naar sfeerhaarden waar bio ethanol in kan. Deze stof is veel beter voor de natuur en voor u zelf. U wilt toch ook heerlijk geniet van de warmte die het afgeeft maar dan zonder de rook en roet die er normaal af gaat en dat gaat niet bij bio ethanol. Zie hieronder wat nou eigenlijk bio ethanol is!

Wat is bio ethanol?

Bio ethanol is een soort brandstof wat eigenlijk wordt gewonnen bij biologisch afbreekbare afvalresten. Deze resten zijn mais, gerst ,suikerbieten en tarwe. Deze gewassen zijn van oorsprong heel erg zoek en dan komt er een reactie bij die veel alcohol vrij geeft. wanneer deze stof vrij komt worden ze behandeld en krijgen ze de naam bio ethanol. Als u bijvoorbeeld in het buitenland deze brandstof wilt kopen dan is dat de naam e85. Deze naam geeft eigenlijk weer dat er voor 85% bio ethanol in zit en de rest zit diesel of benzine in.

Toch benieuwd geworden waar je deze brandstof kunt halen? Nou deze bio ethanol kun je halen bij bioethanolshop. Deze winkel heeft een heel groot assortiment bioethanol voor sfeerhaarden en levert ook in grote hoeveelheid liters voor vele kortingen.