Altijd zó vervelend: wil je net even lekker een dagje hard door werken, ben je je wachtwoord vergeten. Na een half uur in de wacht hebben gestaan bij je collega’s van de ICT, omdat je overduidelijk niet de enige bent die zijn wachtwoord vergeten is, kun je eindelijk verder. Nadat je eerst weer je wachtwoord gereset hebt naar een wachtwoord dat je ook daadwerkelijk kunt onthouden, ben je weer enige tijd verder. Zonde van je tijd toch?

SoftwareJe denkt je systemen goed te beveiligen door overal een ander wachtwoord te bedenken en dat is natuurlijk ook wel veiliger dan overal ‘sjaak001’ voor te gebruiken, maar dat onthoud natuurlijk wel makkelijker. Je wilt ten slotte ook niet dat iedereen maar onder jouw naam kan inloggen en je baas wil dat al zeker niet.

Hoe kun je dan toch veilig op je computers werken en geen kostbare tijd verliezen met het steeds moeten resetten van wachtwoorden? Je kunt al je wachtwoorden noteren, maar als dit kwijtraakt kan het natuurlijk ook in verkeerde handen terecht komen.

Gelukkig is hier wel een goede oplossing voor. De oplossing komt in de vorm van Single Sign On software. Met Single Sign On Software hoef je maar een keer in te loggen om al je applicaties te kunnen benaderen, maar kun je je applicaties en systemen wel beveiligd laten met verschillende wachtwoorden die niet te makkelijk te hacken zijn.

Met Single Sign On Software heb je dus maar een wachtwoord nodig. Hoe dit werkt? Met Single Sign On Software hoef je alleen maar het wachtwoord van je (windows) systeem te onthouden. Hierna logt Single Sign On automatisch al je applicaties en systemen in. Je kunt zelf instellen welke applicaties en systemen met de Single Sign On Software opstarten, zodat je je alleen die applicaties hebt openstaan die jij veel gebruikt voor je werk.

Zo voorkom je heel wat telefoontjes naar je collega’s van ICT en dit bespaart jou (en hun) tijd en je baas geld! Met Single Sign On is dus iedereen gebaat!