Draag tijdens de wintersport een comfortabele, warme en trendy skimuts om je hoofd warm te houden.

Skimuts

Skimuts of valhelm

Tijdens de wintersport dragen steeds meer skiërs voor de veiligheid een skihelm. Voor de skiërs die om welke reden dan ook geen veiligheidshelm dragen is het dragen van een skimuts het alternatief om het hoofd en oren te beschermen tegen vrieskou. Een skimuts is natuurlijk geen goed alternatief voor bescherming van je hoofd tijdens het vallen! Maar als je geen valhelm meer wilt dragen, bijvoorbeeld tijdens de après ski in de buitenlucht en tijdens de koude winteravonden is een ski muts erg prettig om na en voor het skiën over je hoofd te trekken.

Soorten skimutsen

Toch is er een oplossing. Er worden in deze moderne tijd speciale mutsen verkocht, die onder een skihelm gedragen kunnen worden. Ze zijn te koop als een soort bivak muts, maar ook als gewone skimuts. Skimutsen die onder een valhelm gedragen kunnen worden zijn gemaakt van een dunne en hoogwaardige stof en zijn de perfecte bescherming tijdens de allerkoudste dagen. Deze mutsen zijn een mooie uitbreiding op de skikleding voor skiërs die een skihelm dragen.

Bescherming tegen kou

Mutsen zijn een onmisbaar onderdeel van skikleding om je hoofd en vooral je kwetsbare oren te beschermen als het vriest. Skiërs die de juiste skikleding dragen verliezen de meeste warmte via het hoofd en een goede skimuts dragen is dus heel belangrijk om je hele lichaam warm te houden en daarmee onderkoeling te voorkomen.

Wintersport

Om mij heen hoor ik de meeste mensen alweer spreken over de wintersportvakantie. Het heeft alweer flink gesneeuwd in de Alpen. Tijd om even kritisch naar je skikleding te kijken. Een goede en lekkere ski muts kopen die goed tegen de kou kan, goed op je hoofd blijft zitten als het waait, en niet opkruipt als je aan het skiën bent.