Kent u ze al, de slimme kamerthermostaten? Ze helpen u om uw energieproductie op maat te krijgen.

Bespaar op uw energieverbruik door de extra handigheidjes, die in deze kamerthermostaten zijn ingebracht. Aanwezigheidsdetectie en in ruststand gaan, wanneer het licht uitgaat; een dagklok – functie en meer. Is het niet tijd om een slimme kamerthermostaat te gaan gebruiken? Het scheelt u handwerk en alertheid de hele dag door.

Aanwezigheidsdetectie in slimme kamerthermostaten

In deze tijd waarin iedereen moet en wil besparen uit budgettaire motivatie of om het milieu tegemoet te komen, zijn kamerthermostaten met signaleringsfunctie in huis een must! Door de aanwezigheidsdetectie in de kamerthermostaat signaleert de thermostaat zelf of er iemand in huis is. Wanneer het huis leeg is, gaat de temperatuur automatisch omlaag. Tijdens een weekendje weg realiseert iedereen zich wel eens, dat de thermostaat thuis niet omlaag is gezet. Dat gebeurt niet meer met een slimme thermostaat. Zeg eens eerlijk, reageert u niet standaard een beetje te laat, op het zelf aanpassen van uw warmteregelaar naar wat nodig is in huis? Met een slimme thermostaat kunt u die controle loslaten.

Via specifieke software, die gedownload kan worden van internet, is het ook mogelijk om de thermostaat in te stellen op een dag of een weekkalender. Wanneer u weet hoe de week die voor u ligt, eruit gaat zien, kunt u zelf temperatuurstanden inplannen. De lichtsensor zorgt ervoor dat wanneer het donker wordt in uw woning, de thermostaat in een ruststand gaat. U kunt ook een klokfunctie op de kamerthermostaat laten zetten, zodat u de tijd doorlopend op uw thermostaat afleest. Met deze slimme kamerthermostaat spaart u jaarlijks zeker een kwart van het bedrag van uw energieverbruik voor warmtevoorziening uit. U kunt deze kamerthermostaten online verkrijgen bij de grotere energieproviders, maar ook meer en meer bij winkels of groothandels met elektronica. Op internet zijn de installatie – instructies voor het aansluiten van deze slimme kamerthermostaat op uw verwarmingsketel makkelijk terug te vinden en te downloaden. Wilt u ook meer besparen op uw energiekosten? Maak dan snel gebruik van deze slimme thermostaat, wat u behalve geld ook dagelijks denkwerk bespaart.