Een tweedehands Renault kopen is interessant als u geld wilt besparen op de aankoop van een auto. Een nieuwe is vaak een flinke investering.

Een nieuwe auto kost al snel minimaal 10.000 euro en vaak heeft u dan een vrij kleine auto met niet al te veel extra’s. Wilt u echter een wat grotere auto, dan bent u al snel 15.000 tot 20.000 euro kwijt. Laat staan de nog duurdere exemplaren. Een tweedehands Renault is aantrekkelijk geprijsd. Een tweedehands auto van een paar jaar oud is ongeveer 40% goedkoper dan toen deze werd verkocht bij een autogarage.

Als u een tweedehands Renault op Autovooru gaat kopen is het verstandig om goed van te voren uw budget te bepalen. U kunt eventueel verkopers benaderen die iets boven uw budget zitten. Er valt namelijk altijd wel te onderhandelen over de verkoopprijs van een tweedehands Renault. Soms kunt u er door goed te onderhandelen wel 20% afkrijgen. Bij een nieuwe auto is dit nauwelijks mogelijk, omdat de verkoopprijs de standaardprijs is en daar wordt doorgaans niet van afgeweken.

Tweedehands Renault verkopen

Een tweedehands Renault kunt u evengoed verkopen op Autovooru. Niet iedereen is een geboren autoverkoper. De meeste particulieren die een auto aanbieden op Autovooru doen dit niet dagelijks. Daar kan een potentiële koper gebruik van maken. Het is daarom goed dat u zich als verkoper zo goed mogelijk voorbereid. Zorg er voor dat u zoveel mogelijk informatie over uw Renault heeft verzameld. Onderhoudsgeschiedenis, uiteraard de belangrijke papier zodat u de auto kunt overschrijven, maar ook rekeningen van onderhoud. Hier kan een koper naar vragen.

In plaats van een tweedehands Renault verkopen, kunt u deze inruilen. U heeft dan geen zorgen over hoe u uw auto moet verkopen, maar u wordt eigenlijk wel benadeeld, want inruilen kan zo enkele percentages schelen.