Vakantie: we verheugen ons er elk jaar op. De meeste mensen gaan maar een keer per jaar op een buitenlandse vakantie en de keuze kan dan zó moeilijk zijn. Vakantie Griekenland is van oudsher altijd al een populaire bestemming geweest voor Nederlanders. Niet zo gek natuurlijk als je kijkt naar de prachtige stranden die het land rijk is, de mooie natuur en natuurlijk niet in de laatste plaats om de rijke historie van het land.

Er zijn gelukkig diverse manieren om een in een vakantie zoveel mogelijk te zien. Zo kun je bijvoorbeeld op vakantie Griekenland stedentrip gaan. Een van de meeste voor de hand liggende steden om dat te doen, is natuurlijk Athene. Met haar rijke historie, vriendelijke mensen en rijke cultuur zal een ieder zich zeker weten vermaken in het prachtige Athene. Athene is de bakermat van de democratie zoals wij dit nu nog kennen, mits in een verruimde versie natuurlijk.

Acropolis

Bezoek ook eens de Acropolis, wat vrij vertaald ‘hoogste punt van de stad’ betekent. Dit was vroeger het belangrijkste punt van de stad, waar wat tempels en andere belangrijke gebouwen op stonden. Van deze gebouwen is vaker dan eens ook nog een deel bewaard gebleven wat je vandaag de dag nog kunt bewonderen tijdens je vakantie Griekenland.

Eilandhoppen

Een andere populaire variant van een vakantie Griekenland is eilandhoppen. Griekenland is natuurlijk vele eilanden rijk en een vakantie Griekenland eilandhoppen is zeer zeker de moeite waard. Er zijn uiteraard meerder eilandgroepen die bij Griekenland horen. Kies de groep die het beste bij jou past en verken alle eilanden in deze groep in een vakantie. Ze zult zien dat alle eilanden op hun eigen manier uniek zijn maar allemaal die authentieke sfeer uitademen wat zal maken dat je zeker nog eens terug wilt komen of meerdere eilandengroepen zal willen bezoeken tijdens je vakantie Griekenland.