In dit verslag vertel ik u graag over de mooie vakantieboerderij van mijn oma. Van kleins af aan ga ik met mijn moeder naar een groepsverblijf om in de vakantie leuke dingen te kunnen doen. Meestal zijn we niet eens met een groep, maar gewoon met zijn tweetjes.

Op een gegeven moment kwam mijn oma met het idee om zelf een kampeerboerderij te beginnen. Het leek haar leuk om nadat ze met pensioen was gegaan toch nog iets van actie te ondernemen. Ze was wel klaar met werken en had ook geen zin meer in een groepsverblijf, maar toch jeukten haar vingers. Op een gegeven moment twijfelde ze om te gaan studeren, maar koos toen toch voor het opzetten van een vakantieboerderij. Gelukkig heeft ze dat idee destijds ook doorgezet, want als mensen zien hoe succesvol de kampeerboerderij is geworden kijken ze hun ogen uit. Zonder te weten dat deze kampeerboerderij nog maar een paar jaar oud is, komen de klanten van alle hoeken uit het land. En zo ook ik en mijn moeder. Nog altijd zoekende naar een mooi groepsverblijf valt onze keuze toch steeds vaker op de plek van mijn oma. We vinden het allebei niet meer zo heel erg om niet in een onbekend groepsverblijf te slapen. Bovendien is het de afgelopen jaren een stuk drukker geworden in deze sector. Veel families komen met een hoop kabaal binnen en breken de tent vervolgens tot op de grond toe af. Daar zit ik eigenlijk niet meer zo op te wachten.

De vakantieboerderij gaat uitbreiden

Door het grote succes van de kampeerboerderij van mijn oma heeft ze besloten om een uitbreiding door te voeren. Ze heeft een investering van bijna een ton gedaan om er een succesvol groepsverblijf van te maken. De transformatie van een vakantieboerderij naar een miljoenenbedrijf is toch wel indrukwekkend. Mijn oma wilde altijd al een vakantieboerderij bezitten, maar dat het zo´n succes zou worden had niemand te durven dromen.