Spanje is het land bij uitstek voor het huren van een vakantiehuis. Er is een groot gamma vakantiewoningen beschikbaar en niet alleen aan de Spaanse kusten maar in het ganse land, zelfs in het diepe binnenland.

vakantiehuizen verhuur Spanje

De meesten onder ons, als ze het woord vakantiehuis horen, denken meteen aan een villa aan zee of een rijhuis in de stad of een omgebouwde boerderij op het platteland. Maar er is meer. Spanje kan je iets origineels aanbieden: de grotwoning.

Waar liggen die originele vakantiehuizen?

In Andalucia heb je een ruime keuze aan grotwoningen en meestal zijn die gelegen in het rustigste gedeelte van de provincie Granada. De huizen liggen in de nabijheid van de dorpskom maar hebben toch het voordeel van heel rustig gelegen te zijn. Deze vakantiehuizen zijn compleet ingericht en zijn voorzien van alle nodige comfort.

Waarom kiezen voor dit soort vakantiehuis

Je vindt er niet alleen rust en stilte maar daarenboven heb je het voordeel dat de temperatuur in het huis altijd constant blijft, zowel in de zomer als in de winter. Als het buiten echt té warm is, vindt je verkoeling binnen. Van een lawaaierige airconditioning heb je hier helemaal geen last. In de winter kan je overdag gemakkelijk zonder extra verwarming. Slapen in zo’n grotwoning is ook een unieke ervaring.

De meeste grotwoningen beschikken ook over een zwembad of er is een zwembad in de buurt. Bijna elk dorp heeft een eigen zwemgelegenheid.

Activiteiten

Omdat de grotwoningen in de natuur liggen, heb je de mogelijkheid om in de directe omgeving lange wandelingen te maken zonder gestoord te worden van doorgaand verkeer. Je kan wel af en toe de plaatselijke herder tegenkomen met zijn kudde schapen of geiten. Fietstochten zijn ook mogelijk, er zijn heel wat mooie routes in de ongerepte natuur.

In de zomermaanden worden er tal van activiteiten georganiseerd in de lokale dorpen. Deze gaan van toneel- of filmvoorstellingen in openlucht, rock-, folk- of popfestivals, middeleeuwse markten tot dansavonden op het lokale plein.

Elk dorp heeft iets dat de moeite waard is te bezoeken en wil je dan toch even naar zee, dan ben je in maximum twee uur tijd aan één van de kusten.

Er is dus in Spanje genoeg keuze aan vakantiewoningen om een heerlijke vakantie door te brengen.