Een verbouwklus is een grote klus die slechts enkele malen in het leven wordt uitgevoerd. Als je de verbouwing laat uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf, dan maak je tot 1 januari 2015 nog gebruik van het verlaagd tarief. Er geldt namelijk geen 21 procent btw maar 6 procent btw op de arbeidskosten van de onderhoudswerkzaamheden. Het geldt niet alleen voor het verbouwen van het huis maar ook voor het verbouwen van de tuin. Een voorwaarde is wel dat de onderhoudswerkzaamheden afgerond moeten worden voor 1 januari 2015.

Keurmerken van bouwbedrijven

Als je hebt besloten om te gaan verbouwen dan kan je op zoek gaan naar een specialist die de klus voor jou kan gaan klaren. Bij het kiezen moet je op een aantal dingen letten. Er zijn namelijk verschillende keurmerken die aangeven hoe het bedrijf gewaardeerd staat. Met deze keurmerken kan je een aantal dingen uitsluiten. Zo kan je denken aan het afbouwen van de klus wanneer de aannemer failliet gaat.

Regels bij een faillissement

Zo staat het bouwgarantie keurmerk er voor dat het een erkend Bouwgarant aannemer is. Zo kan je controleren dat de aannemer in het bezit is van de juiste diploma’s en constructie verzekeringen. Met de aantoonbare ervaring en het maken van duidelijke afspraken. Zo ben je er van verzekerd dat de klus afgemaakt wordt wanneer het betreffende bouwbedrijf failliet gaat.
Het herstelwaarborg is een ander keurmerk dat ook zekerheid geeft. Zo wordt wanneer het bouwbedrijf wegens faillissement of uit weigerachtigheid niet langer voldoet aan de verplichtingen, de schade vergoed op de in de Bouwgarant Nieuwbouwgarantieregeling beschreven wijze.

Kozijnen en keukens tegelijk

Mocht je een keuze hebben gemaakt voor een bouwbedrijf, dan is het zaak om optijd offertes aan te gaan vragen. Zo voorkom je dat je nog maar uit enkele bedrijven kan kiezen die eigenlijk niet de eerste keus waren. Ook weten zullen bouwbedrijven het in 2014 nog drukker gaan krijgen vanwege de ‘korting’ die momenteel nog van kracht is. Denk daarnaast ook aan de toekomst. Als je weet dat je de keuken wilt gaan verbouwen en over enkele jaren de kozijnen ook aan de beurt zijn, laat hier dan een offerte voor maken. Zo kan je kozijnen laten plaatsen tegen een nog gunstig tarief in 2014. In andere jaren zal dit echter meer gaan kosten.